به گزارش هنرآنلاین، ندا درزی بنیان‌گذار پرسبوک گفت: رویکرد این دوره بر پایه تعامل و مشارکت سطوح مختلف جامعه و به شیوه کیوریتوریال است که جایگزین روال رقابتی شده است. برھمین اساس دومین پروژه فضا محور [کارگاه شعر بافی] در جھان شھر یزد با توجه به حفظ ابنیه کھن، ھنر زیست-بوم و محوریت ھنر نساجی و تکیه بر گرایش‌ھای معاصر را برگزیده‌ایم.

مقصود از انتخاب نام" بازبافت" ارجاع به بافت خشتی وگلی شھریزد و بافت به معنای" بافتن و در ھم تنیدن" دارد. به ھمین منظور با انتخاب شھرجھانی یزد به عنوان پایتخت ھنر-صنعت نساجی با توجه به رویکرد فضا محور این دوره سالانه پرسبوک می‌تواند بیشترین فرصت را برای پی بردن به اھمیت و بازبینی آن با دیدگاه معاصر را داشته باشد.

فضا محور بودن این دوره پرسبوک در شیوه برگزاری، نگاه دوباره‌ای است بر کاربردی بودن و پویایی صنعت و ھنر نساجی یزد که در انتقال فرھنگ و ھنر این خطه از گذشتهحایز اھمیت است، پویا بودن و جابه جایی این ھنر و صنعت موجب شده تا فراموش نشود بلکه در میان مردمان ایران زمین و کشورھای ھمسایه و دورتر در مسیرجاده ابریشم سال‌ھای بسیاری سفیر فرھنگی این سرزمین باشد.

بنابراین ھم اکنون فرصت مناسبی است تا با این خصلت ویژه و پویای ھنر بافندگی و فرھنگ نساجی در یزد فضای جدیدی را ھمراه با گروھی از ھنرمندان و شهروندان در فضای شهری باز تولید کنیم.

در چند دهه اخیر در حیطه فرھنگ وھنر توجه ویژه و تخصصی به گستردگی و غنای ھنر نساجی از طرف ھنرمندان بومی و غیر بومی در این اقلیم نشده است. تاریخچه غنی منسوجات یزد، تنوع محصولات، مواد، ابزارآلات و متعلقات وابسته به آن از یک طرف و از طرف دیگر معماری به کار رفته در شیوه طراحی فضای کارگاه‌ھا به شکل متمرکز و غیر متمرکز بستر مناسبی را برای نگاه، برنامه‌ریزی و شیوه برگزاری این دوره از پرسبوک ایجاد کرده است که در این فرآیند توجه به ھنر نساجی و فضاھای مرتبط و موجود نساجی در شهر زمینه ساز معرفی ھنربومی-صنعت نساجی با بیان معاصر می‌تواند به مفاھیم با کارکردھای جدیدتری به این مدیوم در شهر بیافزاید.

شھر یزد با حفظ ارزش‌ھای بومی و فرھنگی خود بستر مناسبی برای برگزاری رویدادھای ھنری و فرھنگی است. با توجه به موارد فوق این دوره پرسبوک با محوریت ھنر الیاف، فضا و مفاھیم مرتبط با آنھا و ادغام آن با گرایش ھنر چند رسانه‌ای برگزار خواھد شد.

ھنر الیاف یا فایبر آرت گرایشی از ھنر معاصر است که از الیاف مصنوعی یا طبیعی استفاده می‌کند و از دھه ۶۰ میلادی ھمگام با جنبش فمنیسم آغاز می‌شود. آنچه آن را از صنایع دستی مجزا می‌کرد؛ مفهوم، ایده و نگاه زیباشناسانه آن به ھمراه تکنیک بوده است.

در دھه ۷۰ آثار ھنرمندان این حیطه به تدریج اندیشمندانه و مفهومی می‌شود. در ھمین زمان فایبرآرت به یک عنصر کلیدی در چیدمان‌ھا و آثار مکان محورتبدیل شد، برای مثال می‌توان به اثر" فنس روان" اثر کریستو در سال ۱۹۷۶ اشاره کرد. در این ادغام ویژگی منحصر به فرد فایبر آرت با دیگر ھنرھا موجب کمرنگ شدن مرز بین ھنرھا شد.

با اتکا به چنین رویکردی ھنرمندان منتخب این دوره آثاری بینا رشته‌ای و مفھومی را به صورت انفرادی یا مشارکتی خلق می‌کنند و هدی اخلاقی، مونا آقا بابایی ، مینوایرانپور، منصوره باغگرایی، سهند حسامیان، عاطفه خاص، هدا زرباف، ثنا ضرابیان، روح اله طامهری، حمید فاتح، فاطمه فضایل اردکانی، حامد مهریزی زاده، شهرزاد کائدی نژاد و نوشین نفیسی از هنرمندان پرسبوک هشتم هستند.

ھنرمندان از یزد، تهران و اصفهان انتخاب شده‌اند که پروپوزال طرح را قبل از اجرای زنده به‌مدت پنج روز در فضای کارگاه شعر بافی، مطرح می‌کنند. چنانچه اجرا به زمان بیشتری نیاز دارد مراحل مقدماتی از قبل آماده می‌شود و توسط تیم بازبینی آثار برای اجرای در یزد درمرحله دوم بررسی خواھد شد.

از آنجا که پروژه این دوره نیز مکان محور است، متریال توسط تیم اجرایی انجمن ھنرھای تجسمی یزد در اختیار منتخبین جهت اجرای زنده گذاشته خواھد شد. مواد مصرفی مورد نیاز ھنرمند به غیر از مواد ذکر شده به عهده خود ھنرمند است.

حمل و نقل اثر برعهده ھنرمند مى‌باشد و پرسبوک مسئوولیتى در قبال ھرگونه آسیب احتمالى آثار ندارد. آثار ارسالی مطابق قوانین جمهوری اسلامی پذیرش می‌شود.دبیر اجرایی این دوره وحید زبرجدی و محققین، محمد مظفری‌زاده و علی فرخ هستند. طراح گرافیک، امیر حسین دهقانی بوده و ساخت ویدیوها نیز بر عهده متین رکن است.

به برگزیدگان این رویداد تندیس و لوح تقدیر هشتمین سالانه پرسبوک اهدا می‌شود و آثار در کتاب پرسبوک منتشر خواهد شد. این رویداد در کارگاه شعربافی و فضای شهری یزد از بیست و هشتم آبان تا دوم آذر برگزار می‌شود.