سرویس تجسمی هنرآنلاین: مراسم اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، عصر روز 30 مردادماه در تالار اقبال آذر مجتمع فرهنگی هنری 29 بهمن تبریز برگزار شد. در این مراسم سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت ارشاد، مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی، هادی مظفری مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی، عبدالرحیم سیاهکارزاده رئیس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، رضوان صادقزاده دبیر جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، داوران و هنرمندان شرکتکننده در جشنواره حضور داشتند.
رضوان صادقزاده، دبیر این جشنواره در ابتدای مراسم گفت: در جشنواره امسال ۸۷۸ متقاضی وجود داشت که این تعداد، ۹۲ نفر بیشتر از متقاضیان سال قبل بود. اما تغیر عمدهای که در این دوره وجود دارد تقلیل پذیرفته شدگان از ۲۰۰ نفر به ۱۰۰ نفر است. دلیل اصلی این کار آن است که برای استانی که این جشنواره را برگزار میکند، میزبانی این عده و ارائه خدمات گوناگون به آنها دشوار بود و با کم شدن تعداد شرکتکنندگان، شهر میزبان میتواند خدمات بهتری به آنها ارائه کند.
صادقزاده با ارائه آماری درباره شرکتکنندگان این دوره گفت: در رشته عکاسی 16 نفر از میان 201 متقاضی، در رشته طراحی 14 نفر از میان 99 متقاضی، رشته نقاشی 12 نفر از میان 172 متقاضی، پوستر 11 نفر از میان 102 متقاضی، مجسمهسازی 10 نفر از میان 34 متقاضی، تصویرگری 10 نفر از میان 103 متقاضی، خوشنویسی 10 نفر از میان 32 متقاضی، کاریکاتور 9 نفر از میان 24 متقاضی و نگارگری 8 نفر از میان 44 متقاضی به جشنواره راه یافتند.
در ادامه این مراسم محمد محمدپور درباره میزبانی این رویداد هنری گفت: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان اتفاق مهمی در عرصه هنرهای تجسمی کشور است و شهر تبریز این توفیق را یافت تا میزبان هنرمندان چیره دست و توانایی باشد. در بازدیدی که از محل کارگاههای این جشنواره داشتم با منظومه بزرگی از ایدهها و خلاقیت در عرصه هنر مواجه شدم و یک تابلوی بزرگ از زیباییهای فرهنگ و هنر این مرز و بوم را دیدم که طراوت و شادابی آن انسان را به آینده امیدوار میکند.
سخنرانی حجتالاسلام عباسزاده، مشاور فرهنگی استاندار آذربایجان شرقی، بخش بعدی این مراسم بود و پس از آن نوبت به تجلیل از چهرههای هنری تبریز رسید و مراسم تجلیل از کیومرث کیاست (طراح و کاریکاتوریست) ، مسعود ستارزاده (طراح و نقاش)، علی دائم امید (خوشنویس) ، محمدحسن رضازاد (مجسمهساز) و رحیم عظیمی (نگارگر) پس از پخش کلیپی از سخنان این هنرمندان برگزار شد.
در ادامه برنامه سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت ارشاد ضمن بیان خاطراتی از زمان شرکت خود در جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، گفت: برای رسیدن به امروز همه ما از چه راه دور و درازی گذشتیم. بسیار راه آمدیم تا بگوییم امروز در کشور ما بیش از صد دانشگاه به ارائه رشته هنر میپردازند و بیش از پنج هزار آموزشگاه هنری در کشور وجود دارد.
حسینی ادامه داد: هربار آثار جوانان و نوجوانان را میبینیم خوشحال میشویم که چقدر آینده هنر کشور روشن است. توسعه فرهنگی و رشد هنری مانند دو امدادی است و همه باید بر یک هدف کلی اتفاق نظر داشته باشند و بکوشند کل تیم پیروز باشد. جشنواره هنرهای تجسمی جوانان امتیاز ویژهای دارد که در هیچ جشنواره دیگری نیست و این امتیاز آن است که قرعه برندگی در فال همه شرکتکنندگان آن پیداست و این رمز را زمان افشا میکند.
پس از آن اسامی برگزیدگان بیست و پنجمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان اعلام شد و تندیس جشنواره، لوح افتخار، عضویت در مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، معرفی جهت بیمه هنرمندان، برگزاری نمایشگاه انفرادی و مبلغ ۲۰ میلیون ریال به 9 برگزیده اهدا شد.
در رشته تصویرسازی صدیقه ادراکی، یاسمن خوشه چرخ و مرضیه شاکر اردکانی مورد تقدیر قرار گرفتند و جایزه به فاطمه باقری هفشجانی از چهارمحال و بختیاری اهدا شد.
در رشته خوشنویسی پس از تقدیر از ایمان حمیدی، فرنود محمدی و مسعود نظرینژاد، جایزه نفر برگزیده به امیر عباس نصیری از تهران اهدا شد.
در رشته طراحی حسامالدین جوادزاده، سینا ضیایی و فاطمه عرببیگی مورد تقدیر قرار گرفتند و جایزه به دلنیا روانخواه از البرز اهدا شد.
در رشته عکاسی پس از تقدیر از محمد بقالاصغری، مهرداد فتحی و فرناز دمنابی؛ ساجد حقشناس از کردستان به عنوان برگزیده معرفی شد.
در رشته کاریکاتور ضمن تقدیر از فاطمه افشار و محمد راعی، جایزه برگیزده به محسن فرخی جمادی از اردبیل اهدا شد.
در رشته گرافیک سرور تنهایی، محمد جواد گودرزی و کیانا سمیعیمقدم مورد تقدیر قرار گرفتند و جایزه به حامد بقال بهتاش از آذربایجان شرقی اهدا شد.
در رشته مجسمهسازی ضمن تقدیر از سارا تهرانینیا و امیر جنگی، زینب الماسی از البرز به عنوان نفر برگزیده معرفی شد.
در رشته نقاشی علی بهرامی و محمدرضا نبی مورد تقدیر قرار گرفتند و مجتبی خسروی از تهران برگزیده شد.
در رشته نگارگری ضمن تقدیر از فاطمه آیهن و حدیثه حیدری، محمدرضا پارسا از قم به عنوان برگزیده معرفی شد.