به گزارش هنرآنلاین، در این گردهمایی که عصر دوشنبه با حضور دکتر کمال خرازی، وزیر اسبق امور خارجه و برخی از اعضاء گروه چهل شاهد برگزار گردید، سید عباس میرهاشمی مدیر عامل انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس ضمن خیر مقدم و تبریک اعیاد شعبانیه، برای آشنایی اعضاء گروه چهل شاهد با انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به شرح مختصری از تاریخچه، سوابق و فعالیتهای این انجمن پرداخت.
میرهاشمی با اشاره به تاریخچه انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس گفت: انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به صورت خودجوش و با مشارکت عکاسانی که در دفاع مقدس به ثبت وقایع میپرداختند شکل گرفت. پس از شکلگیری، این انجمن به بنیاد فرهنگی روایت فتح متصل شد.
مدیر عامل انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس بیان کرد: از همان سالهای آغازین شروع به کار انجمن، همکاری و اعتمادسازی میان عکاسان اعم از حرفهای و آماتور در دستور کار قرار گرفت و به همین منظور تعداد زیادی از عکسهایی که به ثبت رسیده بود جمعآوری گردید. در حال حاضر بیش از 1 میلیون فریم نگاتیو گردآوری، ثبت و کدگذاری شده که درصد بالایی از آن، قابل استفاده و انتشار میباشد. لازم به ذکر است از این عکسها، حدود بیست عنوان کتاب در قالبهای مستند، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی منتشر شده است.
در ادامه فرهاد سلیمانی مسئول پژوهش انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس گفت: حدود 17 سال از شکلگیری انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس میگذرد و در این مدت انتشار کتاب، تدوین تاریخ شفاهی عکاسی دفاع مقدس و برگزاری نمایشگاهها و کارگاهها توسط این انجمن صورت گرفته است. در سالهای دفاع مقدس که عکاسان مشغول ثبت تصاویر جنگ بودند و مستندسازان، این واقعه عظیم را روایت میکردند، گروه چهل شاهد در عملیاتها مشغول واقعهنگاری بود و در نقاطی که حضور در آنجا غیر ممکن بود عکسها و فیلمهای ارزشمندی را به ثبت رساند. مسالهای که مورد اهمیت است پرداختن به این گروه و تاریخ شکلگیری آن است. با بضاعتی که این گروه داشته، میتوان با جمعآوری آثار، تدوین و تحلیل آن کتب ارزشمندی به چاپ رساند.
وی خاطر نشان کرد: باید در نظر داشت گروه چهل شاهد که جناب دکتر خرازی بانی تشکیل آن بودند، اتفاق ویژهای در زمینه هنر، بالاخص هنر دفاع مقدس است که علاوه بر چاپ و انتشار آثار، ظرفیت تهیه و تولید مستند در مورد تاریخچه شکلگیری این گروه، آثار، شهدا و اعضاء این گروه وجود دارد. بر این باوریم اگر استودیوهای فیلمسازی جهان چنین موضوعاتی را در اختیار داشتند، بهترین آثار را از آنها خلق میکردند. کما اینکه آنها از موضوعات خیلی معمولی، آثار قابل توجهی تولید کردهاند. حال امید میرود که این امر تحقق پذیرد و از این گنجینه دفاع مقدس به بهترین نحو ممکن استفاده گردد.
در ادامه این گردهمایی، مهندس ناصر محتشم مسئول وقت گروه چهل شاهد با زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدای گروه چهل شاهد گفت: از گروه چهل شاهد اسنادی وجود دارد که برای تولید آثار فاخر و ارزشمند میتواند مورد استفاده قرار گیرد. هر شخص حقیقی و حقوقی که تمایل داشته باشد روی این اسناد کار کند، با روی باز آنها را در اختیارش قرار خواهیم داد تا بتواند از این اسناد بهره ببرد.
گروه چهل شاهد سالها پیش با مساعدت دکتر خرازی شکل گرفت، اما در سالهای پس از جنگ، با گذشت زمان به دست فراموشی سپرده شد و هرکدام از اعضاء گروه به مشاغل دیگری پرداختند. حال پس از سالها با کمک انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس این فرصت فراهم شده است تا در حضور دکتر خرازی که محبتشان همیشه شامل حال ما بوده، این گروه دوباره دور هم جمع شود. ما خواهان تحقق چند مساله هستیم تا بتوانیم انشا الله دوباره این گروه را احیا کرده و به روزهای اوج بازگردانیم.
گروه چهل شاهد به یک اسم صرف بدل شده و در عرصه فرهنگ وجود خارجی ندارد. تمهیداتی اندیشیده شود تا هویت این گروه بازگردانده شود. توجه مجدد به این گروه میتواند زمینه مناسبی برای ارتقا سطح مستندهای جنگی فراهم کند.
گروه چهل شاهد شهدا و جانبازان زیادی را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است. دومین خواسته ما این است که انشاالله یادوارهای در اهواز با نام گروه تشکیل شود تا از خانواده شهدا و جانبازان گروه تجلیل شود. سالهاست که در اهواز این انتظار وجود دارد. فیلمها و عکسهایی که توسط گروه چهل شاهد به ثبت رسیده است، واقعیت محض جنگ است. این فیلمها و عکسها نشان دهنده جانفشانیها و دلاوریها و تمام نکات مثبت و منفی جنگ است که با بضاعت آن روزها با چنگ و دندان به ثبت رسیده است. سومین خواسته ما ساماندهی این فیلمها و عکسها است.
پس از صحبتهای مهندس محتشم دیگر اعضاء گروه چهل شاهد به معرفی خود و نقل خاطراتشان از جنگ و گروه چهل شاهد پرداختند.
در ادامه دکتر خرازی، از بنیانگذاران این گروه با ابراز خوشحالی از دیدار با اعضاء گروه و زنده شدن یاد آن ایام گفت: گروه چهل شاهد وظیفه خطیری را بر عهده داشت، آنها بدون هیچ چشمداشتی برای انجام یک کار خطرناک خود را وقف دفاع مقدس کردند. الحمدالله این ویژگی هنوز در تک تک شما عزیزان مشهود است. آنچه که شما بدون هیچ پناه و پشتیبانی ثبت کردهاید، لحظات بینظیری بوده که در هیچ کجا به ثبت نرسیده است.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه گفت: جای خرسندی دارد که این گنجینه توسط آقای نیکبخت در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس محافظت میشود. بنده مدتها بود که به دنبال برگزاری جلسه با اعضاء گروه بودم. در این جلسه پیشنهاداتی مطرح شد که همگی از دغدغههای بنده نیز میباشد و انشاالله کمک خواهیم کرد تا این خواستهها محقق شود و ضمن ساخت مستند از تاریخچه گروه، طی برقراری یادوارهای از خانواده شهدا و جانبازان این گروه تجلیل شود.
در انتهای مراسم، دکتر خرازی به همراه اعضاء گروه چهل شاهد به بازدید از گنجینه انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس پرداختند.