به گزارش هنرآنلاین، مجتبی آقایی، دبیردهمین جشنواره تجسمی فجر، در ادامه صحبتهایش اظهار داشت: " هنر و فرهنگ دو کشور ایران و افغانستان همپوشانی زیادی با هم دارند و در حقیقت این دو کشور یک اقلیم فرهنگی محسوب میشوند." وی همچنین هنر تجسمی افغانستان را دارای ظرفیتهای بسیاری عنوان کرد و افزود: پیشینه غنی افغانستان در هنرهای تجسمی انکارناپذیر است و همین پیشینه غنی موجب شده تا در این نمایشگاه شاهد آثار شگفتی باشیم و کارهایی را ببینیم که به نوعی پیام رسان دغدغهها، سمبلها نگرانیهای مردم این کشورهستند.
آقایی با ذکر این نکته که جشنواره فجر از اختصاص بخش ویژهای به هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی افغانستان استقبال میکند گفت: آثار هنری هنرمندان افغانستانی از ارزش هنری خوبی برخوردارند. از این رو این حرکت می تواند ارزش فرهنگی فوقالعادهای داشته باشد و موجب تحکیم روابط دو ملت و نیز زمینه ساز آشنایی هر چه بیشتر مردم ایران با فرهنگ و هنر مردم کشور افغانستان شود.
بیش از ١٥ هنرمند افغانستانی از ٥٣ هنرمند شرکت کننده در این نمایشگاه در فرهنگسرای نیاوران حضور دارند که در طول برگزاری این نمایشگاه به اجرای پرفورمنس و ورک شاپ های مختلف خواهند پرداخت.
در آیین افتتاحیه این نمایشگاه شخصیت های فرهنگی و هنری بسیاری حضور داشتند که از میان آن ها می توان به علی مراد خانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،مجید ملانوروزی مدیر کل مرکز هنر های تجسمی ، دکتر مهنام معاون امور اجتماعی یونسکو، نگار گرامی نماینده برنامه جهانی غذا در ایران، علی بابا اورنگ هنرمند افغانستان ، پروین نوبهار نماینده کانون حمایت از کودکان کار ،الیاس علوی نقاش هنرمند و شاعر افغانستانی ، سیوانکا داناپالا، رییس کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ایران و ... حضور داشتند
گفتنی است نخستین نمایشگاه سراسری هنرهای تجسمی افغانستان با عنوان "نیمروز" از ١٢ تا ٢٦ آبان در گالری شماره ١ فرهنگسرای نیاوران برپاست. علاقمندان میتوانند در روزهای عادی از ساعت ١٠ الی ٢٠ و در روزهای تعطیل از ساعت ١٤ الی ٢٠ به گالری شماره ١ در فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.