به گزارش هنرآنلاین، نخستین نمایشگاه سراسری هنرهای تجسمی افغانستان با نام "نیمروز" شامگاه جمعه 12 آبان ماه با حضور علی مرادخانی معاون امر هنری وزارت ارشاد، مجید ملانوروزی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی، علی محمد زارع سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران و جمعی از هنرمندان افتتاح شد.
در ابتدای مراسم سید عباس سجادی، مدیر عامل بنیاد آفرینشهای نیاوران ضمن خوش آمد گویی به حاضران، همدلی و همراهی مردم دو کشور همسایه ایران و افغانستان را مورد تقدیر قرار داد و افزود: احساس همدلی میان ایرانیان و افغانستانیها موجب شکل گیری این نمایشگاه شده است. بی شک بدون تلاشهای عاشقانه مریم کوهستانی برگزاری این نمایشگاه با این وسعت و در این سطح امکان پذیر نبود.
مدیر عامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران همچنین گفت: در زیر گرد و غبار جنگ افغانستان گنجی هست که بخشی از آن در این نمایشگاه در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.این نمایشگاه آثار ۵۳ هنرمند افغانستانی در حوزه هنرهای تجسمی است که ۱۳ نفر از این هنرمندان ساکن افغانستان و ۴۰ نفر از آنان ساکن کشورهای دیگر هستند.
دکتر مهنام، معاون امور اجتماعی یونسکو نیز با حضور در جایگاه در سخنان کوتاهی اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی یونسکو در جهان و ایران این است که تا حد امکان از برگزاری این گونه برنامههای تاثیرگذار فرهنگی و هنری حمایت کند.در دنیای امروز که تنها خشونت و نظامیگری دیده میشود ابزار هنر یکی از تاثیرگذارترین روشها برای ارتباط و تعامل بیشتر فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و ... میان ملتهای مختلف است.»
وی در پایان صحبتهایش با تشکر از برگزار کنندگان نمایشگاه با اشاره به حضور بیش از ۴۰۰ هزار مهاجر افغانستانی در ایران ابراز امیدواری کرد ایران بتواند هر روز امکانات بیشتری را در اختیار این مهاجران قرار دهد.
مجید ملانوروزی، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی نیز در سخنانی با ذکر این نکته که بیتردید نمیتوان در مورد هنر ایران صحبت کرد و به افغانستان، هندوستان و آذربایجان نپرداخت افزود : متاسفانه در این سالها بیشتر به سمت هنر غرب رفتیم و اطراف خود را ندیدهایم.
ملا نوروزی ادامه داد : ما باید به دنبال مشترکات فرهنگی باشیم که میان ما و سایر ملتهای این منطقه وجود دارد. اگر خود را نشناسیم، شرق را نشناسیم، کشورهای همسایهمان را نشناسیم، چگونه میتوانیم از هنر خاور میانه و از هنر کشورهای اسلامی و نیز کشورهای فارسی زبان صحبت کنیم. بی تردید یکی از مهمترین پیکرههای فرهنگی ایران زمین، افغانستان است که این دو کشور بیش از دو هزار سال اشتراکات فرهنگی دارند و امروز در این نمایشگاه شاهد این اشتراکات در هنر معاصر این کشور هستیم.
وی در پایان سخنان خود از برگزارکنندگان این نمایشگاه و هنرمندان قدردانی کرد و خواستار استمرار این اقدامات شد.
علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پس از بازدید از کلیه آثار ارائه شده در نمایشگاه " نیمروز " با ذکر این نکته که خوشبختانه فرهنگسرای نیاوران جایگاه، فعالیتهای هنری حتی در عرصه بینالمللی شده است، گفت : خوشحالم که هنرمندان افغانستانی از سراسر دنیا آنچه که سالهای سال در نگاه و ضمیر خود داشتهاند در این نمایشگاه در معرض دید هنردوستان قرار دادهاند. ما آمال و آرزوهای این هنرمندان را به وضوح در آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه میبینیم.»
مرادخانی در ادامه افزود: هنرمندان افغانستانی و به ویژه هنرمندانی که سالها در ایران مشغول فعالیت بودهاند به هیچ عنوان جدا از هنرمندان ایرانی نیستند.
وی در پایان صحبت هایش ابراز امیدواری کرد تا بسترهای ارتباط فرهنگی هنری لازم به منظور ارتباط میان هنرمندان نام آشنای ایرانی و افغانستانی هر چه بیشتر فراهم شود تا هنرمندان دو کشور بتوانند ضمن ایجاد ارتباط با یکدیگر با هم الهام از هم نقاط مشترک میان دو ملت را تقویت کنند.
گفتنی است آیین افتتاحیه این برنامه همراه با سخنرانی نگار گرامی نماینده برنامه جهانی غذا در ایران، علی بابا اورنگ هنرمند افغانستان و پروین نوبهار نماینده کانون حمایت از کودکان کار و نیز شعر خوانی الیاس علوی نقاش هنرمند و شاعر افغانستانی و با توضیحات مریم کوهستانی نمایشگاه گردان این رویداد این مراسم به پایان رسید.
بیش از 15 هنرمند افغانستانی از 53 هنرمند شرکت کننده در این نمایشگاه در فرهنگسرای نیاوران حضور خواهند داشت که در طول برگزاری این نمایشگاه به اجرای پرفورمنس و ورک شاپ های مختلف خواهند پرداخت.