به گزارش هنرآنلاین، به منظور گفتگو و تعامل فرهنگی، هنری جنوب ایران(استان خوزستان) با جنوب کشور ایتالیا نمایشگاهی از آثار هنری و صنایع دستی استان خوزستان در شهر سانتا سورینا در جنوب کشور ایتالیا برگزار شده است.
در این نمایشگاه عکس های جاسم غضبانپور از زیبایی های طبیعی، جاذبه های گردشگری، صنایع دستی، آثار تاریخی، مردم شناسی و آداب و رسوم مردم استان خوزستان و منطقه آزاد اروند و آثار صنایع دستی این استان در شهر سانتا سورینا به نمایش گذاشته شد.
همچنین به این مناسبت پرچم جمهوری اسلامی ایران به سالن پرچم موزه باستانشناسی قلعه کارافا در شهر سانتا سورینا اهدا شد و در کنار پرچم های دیگر کشورها برافراشته شد.
این نمایشگاه با حضور سالواتوره جوردانو؛ شهردار سانتا سورینا، برونو کورتزه؛ مسئول فرهنگ و هنر این شهر و مجید ملانوروزی؛ مدیرکل هنرهای تجسمی، عبدالرحیم سیاهکارزاده؛ رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و با حضور شهروندان سانتا سورینا برگزار شد و هنرمندان موسیقی این شهر جنوبی ایتالیا قطعاتی از موسیقی کلاسیک و سنتی منطقه کالابریا اجرا کردند.
این نمایشگاه پس از شهر سانتا سورینا در شهر کورته نیز برگزار می شود و پس از آن قرار است این آثار به صورت دائمی در قلعه کارافا به نمایش گذاشته شود. برگزاری ورک شاپ با حضور هنرمندان ایران و ایتالیا از برنامه های آینده این همکاری مشترک است.
این برنامه با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، سازمان منطقه آزاد اروند، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، شهرداری سانتا سورینا و سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا برگزار شده است.
مجید ملانوروزی؛ مدیرکل هنرهای تجسمی در این برنامه گفت: تعامل فرهنگی و هنری با توجه به مشخصه های بومی و فرهنگی هر منطقه نقش موثری در گفتگوی جوامع و مردم کشورها دارد و در این برنامه نیز ویژگی های جنوب ایران که علیرغم شباهت ها از تنوع نیز برخوردار است معرفی و نمایش داده می شود و ارتباطی بین جنوب ایران و جنوب ایتالیا برقرار می شود.
ملانوروزی افزود: در جهان معاصر مشخصه ها و داشته های بومی مورد توجه قرار می گیرد و می توان این مشخصه ها را با زبان و بیان هنری ارائه کرد.
مدیرکل هنرهای تجسمی در ادامه گفت: امیدوارم این فعالیت ها و برنامه ها تداوم و توسعه پیدا کند و فرهنگ و هنر بیش از گذشته بستر ارتباط، تعامل و گفتگوی مردم جهان را فراهم کند.
عبدالرحیم سیاهکارزاده؛ رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر درباره این برنامه گفت: این برنامه فقط محدود به یک نمایشگاه نیست و به صورت یک فرایند بلند مدت تعامل و گفتگوی فرهنگی، هنری جنوب ایران و جنوب ایتالیا را دنبال می کند. معرفی ظرفیت های فرهنگی، جاذبه های تاریخی و فرهنگی استان خوزستان و نمایش آثار هنرمندان ایران به منظور تعامل هنرمندان ایران و ایتالیا از اهداف این برنامه است و از سوی دیگر ایجاد و تقویت ارتباط جنوب ایران و ایتالیا که از نظر مشخصه های جغرافیایی و تاریخی اشتراکاتی هم دارند مورد توجه است.
سیاهکارزاده گفت: دکتر خسرو نشان؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان این برنامه بسیار حمایت کرد، سیلوانو کاوارتا هماهنگ کننده و برنامه ریز از ایتالیا نیز حامی این برنامه است و ثریا بهزادی و سنتو کاردمونه برای هماهنگی و اجرای برنامه همکاری کردند. همچنین هنرمندان گرامی جاسم غضبانپور؛ عکاس، میترا کاویان؛ هنرمند نقاش و ویدا زرکشانی اصفهانی؛ پژوهشگر در این برنامه بسیار همراهی کردند.
سیاهکارزاده افزود: این برنامه به آشنایی بیشتر شهروندان جنوب ایتالیا با ظرفیت های جنوب ایران کمک می کند و می تواند جذب گردشگران ایتالیا و جنوب این کشور از استان خوزستان را به دنبال داشته باشد. استان خوزستان فرصت ارزشمندی برای سرمایه گذاری در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، صنعتی و ... است و تاکنون بخش محدودی از این فرصت استفاده شده و زیرساخت هایی فراهم شده است. این استان سابقه سرمایه گذاری اروپاییان را در تاریخ خود دارد و این برنامه می تواند با گسترش و تعمیق روابط از سویی حضور گردشگران و سرمایه گذاران ایتالیایی را در جنوب ایران افزایش دهد و از سوی دیگر مجب توجه بیشتر مسئولان به ضرورت تامین زیرساخت های لازم برای استان خواهد شد.
رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر افزود: در این برنامه یک رویکرد مستمر و طولانی مدت برای تعامل و ارتباط در نظر گرفته شده است ورک شاپ و برنامه هایی با حضور هنرمندان ایران در جنوب ایتالیا برگزار خواهد شد.
شهر سانتا سورینا در استان کروتون در منطقه کالابریای ایتالیا در جنوب این کشور واقع است. این استان در ایتالیا و استان خوزستان در ایران هر دو در جنوب کشور و در کنار خط ساحلی قرار دارند و به طرف داخل کوهستانی هستند. پوشش گیاهی دو منطقه به هم شباهت دارد و هر دو استان دارای پیشینه تاریخی هستند و به خاطر واقع شدن کنار دریا همواره محل رفت و آمد بازرگانان و مهاجران و ارتباط فرهنگ ها بوده اند.