به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی نخستین جایزه هنری قلب تهران، اسماعیل عباسی؛ داور عکاسی این جایزه با بیان این مطلب گفت: عکاسان قبلا با رغبت و توجه بیشتر در جشنواره ها شرکت می کردند اما واقعیت این است که امروز می بینیم بی توجهی نسبت به این مسایل در جامعه عکاسی بیشتر شده است و ضرورت دارد که ریشه های این وضعیت بررسی شود و مرور کنیم که چه بخشی ایراد دارد.
عباسی درباره عکس های جایزه هنری قلب تهران گفت: با توجه به فعالیت های ستاد جشنواره برای دعوت از عکاسان و برگزاری تور عکاسی در منطقه 12 تهران انتظار داشتم عکس های فرستاده شده از نظر کمی و کیفی بیشتر و بهتر باشد اما تعدادی از عکس ها بیانگر این بود که عکاسان توجه جدی نسبت به شناخت موضوع و فراخوان جایزه نداشته اند. در بخش ویژه جایزه هم که به موضوع آتش نشانان اختصاص دارد انتظار بیشتر بود و در این بخش هم تعداد عکس های خوب و حرفه ای قابل توجه نبود.
افشین شاهرودی داور دیگر عکاسی این جایزه نیز گفت: این جایزه یک بار دیگر مساله ای را که در سال های اخیر در عکاسی با آن روبرو هستیم ثابت کرد. عکس های جشنواره ها و مسابقات سال های اخیر را که می بینیم یک نگاه ساده انگارانه و حتی سهل انگارانه دیده می شود. در بیشتر عکس ها یک نگاه مکاشفه گر و جستجوگر دیده نمی شود و این نتیجه تنبلی ذهنی است که متاسفانه نسل جدید به آن دچار است.
شاهرودی درباره عکس های جایزه هنری قلب تهران افزود: در مجموعه عکس ها نمی بینیم که عکاسان به یک مطالعه جامعه شناختی از منظر عکاسی در روابط اجتماعی منطقه پرداخته باشند. از یک ساختمان عکس می گیرند و به آن عکس معماری می گویند در حالی که یک عکس معماری به واسطه رابطه افرادی که در آن فضا زندگی می کنند معنا پیدا می کند.
شاهرودی در ادامه گفت: ستاد جشنواره تلاش کرد و همه امکانات برای حضور عکاسان فراهم بود و در این وضعیت مقصر عکاسان هستند، بخصوص عکاسان جوان که به جای اینکه با استفاده از فضای الکترونیکی توانایی خود را بالا ببرند، از این فضا برای کپی کردن استفاده می کنند. منطقه 12 تهران آثار تاریخی بسیاری دارد اما عکاسان از زاویه ای عکس می گیرند که قبلا عکاسی شده است. تعدادی از عکس ها هم تکراری است و در جشنواره های دیگر دیده شده که این یک هشدار است و نشان می دهد که عکاسان جستجو نمی کنند، عکس تولید نمی کنند و از عکس های آرشیوی استفاده می کنند.
بابک برزویه؛ داور دیگر رشته عکاسی جایزه قلب تهران گفت: مواجهه با موضوع در عکاسی مستند اجتماعی اهمیت دارد اما در این زمینه نسل کنونی به واسطه دیجیتالی شدن به مواجهه با موضوع توجه ندارد و تفکر آنالوگ در پشت تصاویر نیست. رفتار اجتماعی و عکاسانه در مستند اجتماعی مهم است و به مطالعه نیاز دارد اما نسل کنونی اهل مطالعه نیست.
برزویه درباره داوری عکس در این جایزه گفت: انتخاب و داوری عکس ها سختگیرانه انجام شد و بحث و بررسی شد که انتخاب 30 عکس از بین بیش از 1500 عکس انتخاب می شود بیانگر داوری جدی آثار است. عکس هایی که انتخاب شده عکس های خوبی است اما جا دارد که بهتر از این باشد. در بیشتر عکس ها نگاه مستند گونه که حاوی اطلاعات اولیه و بیانگر اشراف بر منطقه باشد، دیده نمی شود.
برزویه با تاکید بر ضرورت برپایی کارگاههای مستند اجتماعی و شناساندن منطقه گفت: باید برای عکاسان تولید محتوا شود و عکاسان منطقه را ببینند و بشناسند و رفتار اجتماعی بازار، فضاهای تاریخی، اتفاقات و ... را در شهر و این منطقه بشناسند. برای دوره های بعد جایزه می توان کارگاههای مستند اجتماعی و نگاه شهری برگزار کرد.
شهرداری منطقه 12 تهران نخستین جایزه هنری قلب تهران را از هفتم تا 22 شهریورماه در نگارخانه موزه ملی ملک برگزار می کند.
بخش اصلی جایزه با عنوان قلب تهران و با موضوعات گردشگری، بازار (بافت تاریخی و قطب اقتصادی)، منطقه ۱۲محور ادیان و سنت های آیینی، منطقه ۱۲در آیینه تاریخ (به تصویر کشیدن وقایع و روایتهای تاریخی قلب تهران) برگزار می شود. بخش ویژه با عنوان نام آوران قلب تهران است که در این دوره و در واکنش به رویداد و حادثهی تلخ "ساختمان پلاسکو" و ابراز رشادت جمعی از جانفشانان به موضوع «آتش نشانان» اختصاص دارد