به گزارش هنرآنلاین، این جشنواره در مجموع شامل ۱۰ بخش است که از این تعداد، ۵ بخش به اجراهای نمایشی اختصاص دارد و ۵ بخش دیگر به امور غیر اجرایی مربوط می‌شود. در بخش‌های اجرایی، ۱۱۴ اثر نمایشی به رقابت پرداخته‌اند که سهم استان‌های مختلف و شهرستان‌ها در این میان بسیار چشمگیر است.

در بخش آثار صحنه‌ای، که شامل آثار رقابتی و غیر رقابتی می‌شود، از مجموع ۶۵ اثر، ۳۱ اثر از تهران و ۳۴ اثر از سایر استان‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند. نکته قابل توجه این است که آثار شهرستانی در این بخش توانسته‌اند سهم ۵۲ درصدی از کل آثار را به خود اختصاص دهند. در بخش آثار خیابانی نیز، از ۳۳ اثر حاضر، تنها ۵ اثر متعلق به تهران است و ۲۸ اثر دیگر از شهرستان‌ها به جشنواره راه یافته‌اند که نشان از توجه ویژه هنرمندان شهرستانی به این نوع از هنر نمایشی دارد. در مجموع، این بخش‌ها نشان می‌دهند که تئاتر شهرستانی نه تنها در بخش‌های رقابتی و غیر رقابتی، بلکه در انواع مختلف اجرا نیز حضور پررنگی داشته است.

در کنار این‌ها، بخش آثار دیگر-گونه‌های اجرایی شامل ۷ اثر است که ۴ اثر آن از تهران و ۳ اثر دیگر از شهرستان‌ها هستند.

یکی از نکات جالب توجه در این دوره از جشنواره، وضعیت حضور هنرمندان شهرستانی است؛ برای مثال، در استان خوزستان، از مجموع ۷ اثر حاضر در جشنواره، ۶ اثر از شهرستان‌های مختلف این استان بوده است. این شهرستان‌ها شامل ماهشهر، اهواز، آبادان، اندیمشک، دزفول و باغملک هستند که با آثار خود به جشنواره فجر آمده‌اند. همچنین، استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در جشنواره امسال حضوری چشمگیر دارد. هر ۳ اثر این استان به ترتیب از شهرستان‌های گچساران و دوگنبدان آمده‌اند. در استان هرمزگان نیز، تمام آثار حاضر در جشنواره از شهرستان‌های میناب و قشم هستند.

در این میان، شهرستان‌هایی مانند گچساران، میناب و ماهشهر با تعداد آثار بیشتر، حضوری برجسته‌تر داشته‌اند تا شاید این جشنواره فرصتی برای معرفی توانمندی‌های تئاتری این شهرستان‌ها به شمار آید.

در نهایت، می‌توان گفت که جشنواره چهل و سوم، نه تنها فرصتی برای هنرمندان شهرستانی بوده، بلکه به نوعی دروازه‌ای به سوی شناخت و معرفی استعدادهای جدید در سطح کشور است.

منبع خبرآنلاین 

انتهای پیام