به گزارش هنرآنلاین، انگلیسی‌ها یک ضرب المثل دارند که می‌گویند لباس‌های چرک را جلوی غریبه‌ها نباید شست. حالا این حکایت جنجال این روز‌های دکتر قطب الدین صادقی است که از چند روز قبل از چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شروع شده است و اوج آن در روز اول جشنواره بود که باعث شد دکتر صادقی بعد از اجرای «سفرنامه آبجی مظفر» در جشنواره بگوید: «قرار بر این بود که نمایش حمایت شود که ۲۴ ساعت قبل از اجرا یک دهم از تعهداتشان را پرداخت کردند. در نتیجه من این نمایش را با قرض و وام به صحنه بردم.» گرچه او بار‌ها اعتراض کرده بود، اما قرار نیست که این پایان اعتراض این کارگردانی باشد که تا به حال هشتاد و سه نمایشنامه نوشته و پنجاه‌وششمین نمایش را کارگردانی کرده است. او که بعد از ده سال به دعوت دبیر جشنواره به صحنه برگشته است اعلام کرده است که اگر خللی در این اجرا به وجود بیاید: «صدای من خیلی بلندتر از این خواهد شد.»

دکتر صادقی این روز‌ها از فرط عصبانیت لباس چرک‌ها را جلوی صحنه شسته است، اما باید گفت: دکتر صادقی گرامی، شما به عنوان یکی از پیشکسوتان ارزشمند تئاتر ایران، همواره جایگاهی ویژه در میان جامعه هنری داشته‌اید و آثار شما بخشی از هویت فرهنگی این سرزمین است. اما متأسفانه، ادبیات تند و حاشیه‌هایی که اخیراً در ارتباط با مسائل مالی جشنواره تئاتر فجر به وجود آمده، موجب نگرانی جامعه هنری و حاشیه سازی شده است.

امروز کشور در شرایط حساسی قرار دارد؛ شرایطی که وفاق ملی و هم‌افزایی میان همه اقشار، به‌ویژه هنرمندان، بیش از هر زمان دیگری ضروری است. شما به عنوان یک پیشکسوت، می‌توانید با ایجاد آرامش و تقویت همبستگی، الگوی رفتاری درخوری برای نسل جوان باشید. انتظار می‌رود که شما، به‌جای طرح انتقادات با لحنی که شائبه سهم‌خواهی ایجاد کند، با منش و گفتار سنجیده خود، مسیر گفت‌وگویی سازنده و مسئولانه را هموار کنید.

اجرای نمایش «سفرنامه آبجی مظفر» مخاطب را راضی روانه خانه کرد و خون تازه‌ای به اجرا‌های جشنواره آورد. اما از یاد نبرید که این جشنواره، با تمام محدودیت‌های مالی و مدیریتی خود، تلاش می‌کند عرصه‌ای برای تبادل فرهنگی و هنری فراهم کند. اما درخواست ۵۰۰ میلیون تومان برای اجرای این اثر و مشروط کردن حضورتان به این مبلغ، در شأن جایگاه شما نیست.

مخاطبان در طول اجرای نمایش از دیدن نمایش لذت بردند و می‌دانیم که مخاطب تئاتر وقتی راضی باشد قطعا کار را تبلیغ کرد. یعنی کار شما در گیشه می‌تواند موفق عمل کند و چرخ تئاتر را به گردش در‌آورد. این نشان می‌دهد که شما به خوبی با اقتصاد هنر و اقتصاد تئاتر آشنا هستند و به‌خوبی می‌دانید که تولید اثر مستقل، ممکن است دشوار باشد، اما شدنی است و این همان الگویی است که از شما انتظار می‌رود برای نسل جوان ارائه دهید. از سوی دیگر، تجربیات گران‌سنگ شما، اگر از نگاه فردی و اعتراض‌های مالی مرتبط با مسائل شخصی (مانند مشکلات تماشاخانه خصوصی شانو) فراتر می‌رفت و نگاهی جامع‌تر و با تمرکز جمعی به وضعیت هنر و اقتصاد آن در کشور داشت، می‌توانست راهگشای مسیر مدیران و الگویی ماندگار برای جوانان باشد.

انتظار می‌رود که پیشکسوتی، چون شما، با رهایی از تمرکز بر نیاز‌های فردی و مالی، نقش راهبری خود را ایفا کند. تجربیات شما سرمایه‌ای است که می‌تواند کوله‌باری برای نسل جوان و گنجینه‌ای برای مدیریت هنری کشور باشد. اما وقتی تمام انتقادات و اعتراض‌های شما حول محور مشکلات شخصی می‌چرخد، این فرصت ارزشمند از بین می‌رود.

متأسفانه، حواشی اخیر، مدیر جوانی همچون نادره رضایی را که تازه پا به عرصه‌ای ملی گذاشته، به جای تمرکز بر ارائه اندیشه‌های نو، درگیر تنش کرده است. در حالی که او به عنوان معاون وزیر، می‌تواند با دیدگاهی تازه و انگیزه‌ای جوان، در مسیر حل مشکلات هنرمندان و ارتقای هنر کشور گام بردارد، این نوع حواشی و درخواست‌ها، انرژی و تمرکز مدیریتی را به انحراف می‌برد.

خانم رضایی

آقای قطب الدین صادقی با صدای بلند و داد اعلام کردند که مشکلات را به گوش دفتر شما رسانده‌اند آن هم در یک پنجشنبه‌ای که شما طبیعتا معاونت هنری تعطیل است، اما حضور مسئول دفتر شما نشان داد که شما در معاونت بودید، اما این تلفن این کارگردان از سوی شما پاسخ داده نشد.

شما در جایگاه معاون وزیر، باید نشان‌دهنده درک درست از مسئولیت خود باشید. دلجویی از هنرمندان و رفع مشکلات آنان، بخشی از مأموریت شماست. اما لازم است با ایجاد تعادل میان حمایت از هنرمندان و حفظ عدالت و شفافیت، اعتماد جامعه هنری را به مدیریت خود جلب کنید.

در این برهه زمانی، بیش از هر زمان دیگری به وحدت، همدلی و کنار هم بودن نیاز داریم. هنر، زبان مشترک و پلی برای نزدیکی دل‌هاست، و شما، دکتر صادقی عزیز، می‌توانید در این مسیر، با رفتار و کلام‌تان الگوی زیبایی از وفاق و همبستگی باشید. انتظار می‌رود که شما، به‌عنوان فردی که سال‌ها برای اعتلای هنر این سرزمین تلاش کرده‌اید، همچنان نماد اخلاق، آرامش و خردورزی در این عرصه باقی بمانید.

منبع جوان آنلاین 

انتهای پیام