گروه تئاتر هنرآنلاین، علیرضا محمدی که در نمایش «هنر» نقش ایوان را بازی میکند، درباره ویژگیهای این نقش که منجر به پذیرش بازی در آن شد، به خبرنگار هنرآنلاین گفت: این کاراکتر لایههای زیادی دارد و من در این نقش میتوانستم طیف وسیعی از عواطف را بازی کنم و خودم را به چالش بکشم.
او درباره اینکه آیا کاراکتر مدنظر یک شخصیت منحصر به فرد یا نماینده قشر محافظهکار است، توضیح داد: به هر حال هر کدام از آدمها یک تیپ اجتماعی خاص را نمایندگی میکنند. علاوه بر اینکه هر سه کاراکتر در این نمایش به هم علاقه دارند و درگیریهایی بر سر هنر دارند اما در عرصه اجتماع هر یک از این آدمها شغلی را نمایندگی میکنند. صرفا ایوان را نمیتوان نماینده یک قشر محافظه کار جامعه دانست اما نسبت به دو کاراکتر دیگر شخصیت پیچیدهتر و حساب شدهتری دارد. البته محافظه کاری یکی از خصوصیات ایوان است که جزء بُعد دگرخواه این کاراکتر را به نمایش میگذارد. این شخصیت به نسبت شرایط جامعه، رفتارش تغییر میکند. این افرادی که در نمایش بازی میکنند در هر قشر و صنفی از جامعه وجود دارند و ما لایههای مختلف این افراد را در جدلهای هنری، اجتماعی، سیاسی و دوستانهشان میبینیم. بنابراین مخاطبان میتوانند با شخصیتهای اثر همذاتپنداری میکند.
او درباره جذابیتهای کاراکتر «ایوان» نسبت به دو کاراکتر دیگراظهار کرد: ایوان در زندگی حرفهایاش با مشکلات زیادی روبه روست و البته فرد کم ادعاتریست، بنابراین تلاش میکند تا بین دوستانش میانجیگری کند و تا اندازهای با هر کدام از آنها راه بیاید. ظاهرا همین موضع خنثی ایوان است که به شدیدتر شدن درگیری کمک میکند. به نسبت دو کاراکتر دیگر ۹۰ درصد بار متن روی دوش ایوان است. به عبارتی بهلول این نمایش ایوان است از یکسری مسائل گذر میکند.
محمدی درباره محور اصلی نمایش که محافظهکاری و خودفریبی عنوان شده است و اینکه این موضوع را چقدر با جامعه امروز متناسب است، گفت: محافظهکاری و خودفریبی نه تنها در جامعه ما بلکه در همه جوامع دیده میشود. این مسئله با فضای جامعه همخوانی دارد ما خیلی اوقات برای حفظ ظاهر، فخرفروشی، چاپلوسی، جایگاه، تاثیرگذاری، توجه و... دروغ میگوئیم.
انتهای پیام