به گزارش هنرآنلاین، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در این جلسه با اشاره به نامگذاری این جشنواره، اظهار داشت: جشنواره فیلم تبریز با توجه به جایگاه، هویت و سابقه تاریخی این شهر به مانند جشنوارههای مختلف و معتبر دنیا مثل جشنواره کن، برگرفته از نام تبریز است.
محمد محمدپور ادامه داد: برپایی جشنواره فیلم تبریز نخستین تجربه برای ما به شمار میرود که در آن تکیه ما بر توانمندی و سابقه اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره است تا شاهد غنای هر چه بیشتر در برپایی آن باشیم.
وی تصریح کرد: با موفقیت چشمگیر فیلم "ائو" و "حیوان"، اعتماد به نفس به جامعه فیلم استان بازگشته است که من هر دو موفقیت را خدمت جامعه فیلم استان تبریک می گویم و امیدوارم جشنواره فیلم تبریز فرصتی باشد تا خود را محک زده و آنالیز کنیم.
محمدپور با تاکید بر اینکه امیدوارم روزی جشنواره فیلم تبریز برند اعتباری برای این شهر باشد، گفت: برپایی هر چه بهنر این جشنواره سبب میشود تا همه برای مشارکت در برگزاری آن احساس مسئولیت کنند و جرقهای برای حضور بخشهای مختلف در برپایی آن باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان اینکه باید خوداتکایی را در این جشنواره تقویت کنیم، خاطرنشان کرد: یکی از عمده اهداف ما در برپایی جشنواره فیلم تبریز، تربیت شخصیتهای مطرح استانی در سایه این جشنواره است.
وی احیای جایگاه تاریخی تبریز، خلاقیت و نوآوری را از دیگر اهداف این جشنواره دانسته و افزود: در این مسیر میتوان با کشف استعدادهای درخشان زمینهای برای ورود این افراد به کار حرفهای فراهم سازیم.
رئیس هیئت مدیره انجمن سینماگران آذربایجان شرقی، برگزاری این جشنواره را اتفاقی خوب برای سینمای تبریز عنوان کرده و گفت: در موضوع سینما تا زمانی که صحبتهای تئوری منجر به تولید فیلم نشود، شاهد اتفاق ویژهای نخواهیم بود.
علی اکبر افتخار ادامه داد: نخستین جشنواره فیلم تبریز میتواند موجب تشویق و ترغیب فیلمسازان برای تولید فیلم و دیده شدن این فیلمها باشد.
به گفته وی، نمایش فیلمها، بحث، بررسی و نقد و... موجب ارتقای کیفی مباحث فیلمها میشود که نمود و اثرگذاری آن را میتوان در سطح استان، کشور و حتی دنیا مشاهده کرد.
این فعال سینمایی با اشاره به موفقیتهای اخیر سینماگران استان در عرصههای بین المللی، تصریح کرد: موفقیت فیلم "ائو" در جشنواره جهانی فیلم فجر و موفقیت فیلم "حیوان" در جشنواره کن همه و همه نشانگر این است که سینمای استان در حال طی کردن پلههای رشد و موفقیت است.
افتخار با تاکید بر اینکه جشنواره فیلم تبریز محفلی متفاوت از دیگر رویدادهای سینمایی در استان است، گفت: پیش از این چندین دوره جشنواره "سیب" برگزار شده ولی تمام آنها در قالب همایش فیلم محسوب میشد و جشنواره فیلم تبریز تجربهای متفاوتتر از گذشته است.
در بخش دیگری از این جلسه دبیر جشنواره فیلم تبریز نیز برپایی نخستین جشنواره فیلم تبریز را اتفاقی مهم برای سینمای تبریز عنوان کرده و افزود: هر چند در ابتدا این جشنواره در سطح استان برپا میشود ولی چشم انداز ما برای برپایی آن در سطوح منطقهای و ملی در سالهای آتی است.
مرتضوی با اشاره به اینکه طی روزهای آینده فراخوان این جشنواره نیز منتشر میشود، گفت: جشنواره فیلم تبریز طی روزهای ١٠ تا ١٣ مرداد سال جاری برگزار میشود.
دبیر جشنواره فیلم تبریز همچنین به برنامههای جنبی این جشنواره نیز اشاره داشته و گفت: میزبانی از اساتید و سینماگران برجسته در تبریز، برپایی جلسات نقد و بررسی فیلمها، کارگاههای متعدد آموزشی و... از جمله این برنامهها به شمار میرود.
فراخوان اصلی جشنواره و فراخوان تندیس جشنواره فیلم تبریز طی روزهای آینده منتشر میشود.
این جلسه با حضور محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان شرقی، علی محرمی معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد، علی اکبر افتخار رئیس هیئت مدیره انجمن سینماگران آذربایجان شرقی، حسن وحدانی رئیس انجمن سینمای جوان تبریز، اصغر یوسفی نژاد و یدالله نوعصری پیشکسوتان سینمای استان و امیر مرتضوی دبیر نخستین جشنواره فیلم تبریز برگزار شد.