سرویس استان های هنرآنلاین: این نشست که به مناسبت نود و سومین سالروز تولد استاد فقید در سالن شهید چمران مرکز آفرینشهای فرهنگی دانشگاه شیراز برگزار شد، حضور دانشجویان، ‌اساتید و نیز تعدادی از اعضای خاندان چهره نگار فضای صمیمی را در این نشست مهیا کرده بود.امین دانشور، جمال رادفر و سیدمهدی سراج، سه تن از شاگردان قدیمی استاد چهره نگار که در حال حاضر از پیشکسوتان و مدرسین فعلی عکاسی هستند، نیز در این نشست حضور داشتند.

سید مهدی سراج، مروری بر بیوگرافی حسن چهره نگار داشت و ضمن اشاره به تاریخ افتتاح انجمن عکس آبادان توسط چهره نگار و دوستش ابراهیم هاشمی در سال ۱۳۳۴،‌ این انجمن را اولین انجمن عکاسی در ایران برشمرد که در سطح بین المللی نیز شناخته شده بوده است. لازم به توضیح است که مرحوم چهره نگار همزمان با آغاز جنگ تحمیلی در سال۵۹ از آبادان به موطن خود شیراز بازگشت، و اینکه تمام آرشیو عکاسی ایشان در شرکت نفت آبادان در بمباران این شهر و درطول جنگ تحمیلی از بین رفته است.

سراج ۱۹ بهمن ۱۳۶۹ را بعنوان تاریخ افتتاح انجمن عکس شیراز توسط چهره نگار دانسته و این انجمن را اولین انجمن عکس بعد از انقلاب در کشور دانست.

این مدرس دانشگاه، «هنری کارتیه برسون» از عکاسان بزرگ جهانی را عکاس مورد علاقه استاد چهره نگار می دانست.

سراج سال ۱۳۶۵ را بعنوان سال آشنایی با استاد چهره نگار دانسته،‌ و وقت شناس بودن ایشان در زمان برگزاری کلاسها و نیز معلم اخلاق بودن را از ویژگیهای کلاسها و شخصیتی ایشان برشمرد.

جمال رادفر از دیگر شاگردان قدیمی حسن چهره نگار در ادامه نشست، تاثیر خاندان چهره نگار و علی الخصوص استاد حسن چهره نگار بر عکاسی فارس و ایران را بی بدیل دانسته و این که هنوز پس از مرگ ظاهری،‌ ایشان قادر است گروهی از عکاسان و علاقمندان این هنر را دور هم جمع نماید، ‌از ویژگیهای برجسته این عکاس فقید برشمرد.

رادفر ضعف مستندات تاریخی موجود در فضای پژوهشی کشور، علی الخصوص در مورد زندگینامه بزرگان فرهنگ و هنر را، از معضلات فضای پژوهشی جامعه دانسته، که بی شک در خصوص این هنرمند فقید عکاس نیز همین ضعف موجود است. از جمله پس از جنگ، ایشان سخنرانیهای متعددی با موضوع عکاسی در شیراز داشته اند که متاسفانه با پیگیریهای متعدد هنوز نتوانسته ایم مستنداتی از این سخنرانیها را بدست بیاوریم.

رادفر ضمن تشکر از خانواده چهره نگار،  برای در اختیار قرار دادن دست نوشته های استاد گفت: از طریق این دست نوشته ها و البته سایر مستندات تاریخی که بدستمان رسیده است، امیدواریم که بزودی بتوانیم زندگینامه ایشان را که کاملا بر اساس مستندات تاریخی است، بدست طبع و نشر بسپاریم. این زندگینامه میتواند تاریخچه ای برای انجمن عکس آبادان و شیراز باشد و مشترکات فرهنگی این دو منطقه را نیز در بر باشد .

امین دانشور از دیگر شاگردان قدیمی حسن چهره نگار در ادامه نشست، روش تدریس ایشان را بسیار علمی دانست، به صورتی که هر وقت سوالی از ایشان داشتیم ما را به کتابخانه موجود در محل تدریس ارجاع داده و شماره صفحه و حتی پاراگراف آنرا هم حفظ بود. استفاده از کتابهای مرجع که اغلب هم بدون ترجمه بود و خود ایشان برای ما ترجمه میکردند، حس پژوهش و تحقیق را از این طریق در شاگردان خود زنده نگه می داشت.. دانشور در ادمه نمونه هایی از سجایای برجسته اخلاقی ایشان را نیز برای حاضرین بازگو نمود .

در حین برگزاری نشست، فیلمی از مصاحبه تلویزیونی استاد حسن چهره نگار در افتتاح اولین نمایشگاه عکس انجمن عکاسی شیراز، در نگارخانه وصال در سال ۱۳۷۰ به نمایش در آمد که مورد استقبال حاضرین در این نشست قرار گرفت.

گفتنی است: در انتهای این بزرگداشت از سخنرانان و نیز مهرا چهره نگار بعنوان نماینده خانواده استاد چهره نگار تقدیر به عمل آمد.