سرویس استانهای هنرآنلاین: تا به حال شده از خودتان بپرسید این همه کاغذی که هرروز به شکلهای مختلف؛ از روزنامه و دفتر و کتاب گرفته، تا دستمال کاغذی و بستهبندیهای جور واجور، در دسترسمان است از کجا و چطور تأمین میشود؟ و تا به حال شده به حجم درختهایی که به خاطر مصارف بیدلیل ما قطع میشود و ضربهای که به اکوسیستم زده میشود، فکر کنید؟ اگر شما هم جزو کسانی هستید که دغدغه محیط زیستی دارند و دلتان از هدر رفتن منابع طبیعی به خصوص قطع درختان به درد میآید، در این پرونده با ما همراه باشید تا به حوزه کاغذ و راههای مصرف کمتر آن و فعالان محیط زیستی در این زمینه سری بزنیم.
این روزها دیگر کمتر به ارزش و تقدس درختها توجه میشود. میگویند اوضاعمان در تولید کاغذ خوب نیست اما مصرفمان خیلی زیاد و گاهی هم غیرمنطقی است. میگویند سالانه بیش از یک میلیون و 500 هزار تن کاغذ در کشور مصرف میشود. میگویند برای تولید هر تُن کاغذ باید ۱۷ هزار اصله درخت را قطع کرد و این یعنی قطع سالانه 25 میلیون و 500 هزار اصله درخت. علاوه بر این در فرآیند تولید آن نیز حدود 400 هزار لیتر آب و 4 هزار کیلووات برق مصرف میشود. میگویند بیش از نیمی از زبالههای خشکی را که تولید میشود کاغذهای قابل بازیافت تشکیل میدهد. میگویند برآورد جهانی این است که بشر، محیط زیست را تا سال 2050 تخریب میکند. میگویند و میگویند و خیلی از ما هم میدانیم اما...
بالاخره باید از جایی شروع کرد چرا که مصرف روزافزون کاغذ در کشور، ایجاد فشار بیش از حد بر جنگلها و محیط زیست را به دنبال دارد و از بین رفتن درختان جنگل نیز مساوی با آلودگی هوا، فرسایش خاک و هزاران تأثیر مخرب دیگر بر محیط زیست است.
مصطفی طاهری ملقب به "آقای کاغذی" در سالن حافظ پانزدهمین نمایشگاه کتاب فارس غرفه فروش دفتر، از جنس مواد بازیافتی دارد.
او به خبرنگار سرویس استانهای هنرآنلاین گفت که هر یک درخت میتواند مصرف اکسیژن 18 انسان را برای یک سال تامین کند.
طاهری در توضیح پیشینه خود ابراز کرد که فعالیت اصلی خود را در زمینه تولید دفاتر ، فرهنگ سازی و ترویج استفاده از مواد بازیافتی از چهار سال پیش آغاز کردم.
او گفت: در تولید این دفاتر تماما از مواد بازیافتی و در طراحی جلد این دفاتر از نقوش اصیل اسلامی ایرانی استفاده شده و همسرم ملیحه قالیباف در تمامی این مراحل همراه من بوده است.
طاهری عنوان کرد: این ایده به دغدغه های من در حفظ محیط زیست و شغل خانوادگی ما که صحافی کتاب است بر می گردد.
او بیان کرد: تولید انبوه ، حمایت مسئولان و مردم را می طلبد و امیدوارم که این امر محقق و روزی فرا رسد که دغدغه محیط زیست برای همه مردم محقق شود.
وی ابراز امیدواری کرد تا مردم با آینده نگری بیشتری از محیط زیست نگهداری و در جهت حفظ آن کوشا باشند.
به گفته آقای کاغذی نگاه تمام ما فعالان محیط زیست به کسانی است که مسئولیتی دارند و می توانند با فعالیت مفید تاثیر بیشتری در این زمینه داشته باشند.
پانزدهمین نمایشگاه کتاب استان فارس چهارم آذر ٩٥ آغاز به کار کرد که تا نهم این ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس واقع در شیراز شهرک گلستان برپا است.
الهه بهرامی