به گزارش هنرآنلاین، پس از اینکه پویش سراسری و مردمی "در خانه بمانیم" برای در امان ماندن از کروناویروس در کشور راهاندازی شد، هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر استان فارس هم بیکار ننشستند و با پیوستن به این پویش و راهاندازی پویشهای دیگری در مسیر شکست ویروس کرونا به راه انداختند.
یکی از این اقدامها، برگزاری مسابقههای فرهنگی و هنری است که توسط ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان فارس با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود و تا ۳۱ فروردینماه جاری ادامه خواهد داشت.
در این رشته مسابقات، علاقهمندان میتوانند در زمینه کتابخوانی، نقاشی کودکان، فتوفیلم، داستاننویسی و قطعات کوتاه نمایشی مشارکت کنند و آثار خود را ارسال کنند.
همچنین در پویش دیگری کارگاههای واحد داستان شامل ادبیات داستانی، فیلمنامه و نمایشنامه با همکاری مدرسه داستاننویسی حیرت در استان فارس به شکل مجازی راهاندازی شده است.
این در حالیست که "انجمن ادبی زیرگنبد کبود" شیراز، کارگاههای مجازی شاهنامهخوانی، نقالی، اسطورهشناسی، نوشتن داستان برای کودکان و نوجوانان، فعالیتهای ترویج کتابخوانی، شعرخوانی و قصهگویی را در اولویت خود قرار داده است تا به جنگ کرونا برود.
در جریان این پویش، حتی یک خانواده میتوانند با هم یک داستان بنویسیند و شرکتکنندگان، اسم و آدرس و شماره تماس هم ارسال کنند که البته داستانها با اسم خود افراد در صفحه اینستاگرام انجمن ادبی زیر گنبد کبود به آدرس anjoman_adabi منتشر میشود و به برگزیدگان مسابقه جوایزی تعلق میگیرد.
یادآور میشود که موضوعهای این مسابقه شامل نوروز در خانه شما، سفر غول کرونا به ایران و مطاب آزاد است.
به گزارش مهر، از سویی، برخی هنرمندان و نویسندگان استان فارس هم دست به ابتکار زدند و با پیوستن به پویشهای مجازی و همرسانی ویدئوهایی در زمینه تشویق مردم به در خانه ماندن آنان را ترغیب به کتابخوانی و مطالعه میکنند.
احمد اکبرپور، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان ایران با انتشار ویدئوهایی خانوادهها را تشویق به کتابخوانی برای کودکان کرده و در رشته کلیپهایی که منتشر میکند به معرفی آثار نویسندگان کودک و نوجوان ایران و جهان میپردازد.
همچنین مهگان فرهنگ، هنرمند شیرازی به پویشی که توسط هنرمندان خوش ذوق فیلم و تئاتر استان راهاندازی شده پیوست و با هشتگ "برای_زندگی_میخوانیم" بخشی از داستان گرگعلیخان از رسول پرویزی از مجموعه داستان "شلوارهای وصلهدار" را از کشور اسپانیا برای ایرانیها خواند.
در جریان این پویش مجازی دیگر هنرمندان و اهالی فرهنگ و ادب نیز به قصهخوانی و داستانگویی برای مردم دعوت شدهاند.
به گزارش خبرنگار مهر، شیراز، اواخر سال گذشته در رقابتی نفسگیر موفق به کسب عنوان پایتخت کتاب ایران در سال ۱۳۹۹ شد.