به گزارش هنرآنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی شامگاه پنجشنبه 23 آبانماه در دیدار نمایندگان انجمنهای فرهنگی و هنری یزد با بیان اینکه تاکنون برای تحقق این هدف مهم شاهد اجرای بسیاری از برنامههای محوری کشور در استانها هستیم افزود: این امر که با حمایت و استقبال فعالان و مسئولان فرهنگی مواجه شده در راستای تحقق عدالت فرهنگی اجرا می شود.
وی ادامه داد: تمام برنامههای فرهنگی و هنری در بخشها و رشتههای مختلف اهمیت استانی دارد و پیشبینی شده است با اختصاص بودجههای مناسب در راستای تمرکززدایی و اجرای عدالت فرهنگی از ظرفیت مناطق برای میزبانی خیلی از رویدادها استفاده مناسب به عمل آید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امضای تفاهمنامه میان این وزارتخانه و استانداریها در این ارتباط پیش بینی که تاکنون با ۱۶ استان مبادله شد و جزو برنامههای مطرح و مهم دیگری است که تحقق آن به توسعه فرهنگ و هنری و احیای ظرفیتهای مناطق کمک خواهد کرد.
صالحی بیان داشت: در این خصوص با استانداری یزد تفاهمنامهای با ۸۰۰ میلیارد ریال به امضا میرسد که اجرای کامل آن نقش مهمی در تقویت فعالیتهای فرهنگی و هنری و ایجاد زیرساخت های لازم برای گسترش برنامهها در این استان دارد.
وی به اهمیت توجه و تقویت اقتصاد در مسائل فرهنگی و هنری به عنوان یک ضرورت و اولویت توسط دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: باید دولت ضمن حمایت از فعالان فرهنگی و هنری در خصوص واگذاری امور به بخشخصوصی در چارچوب مقررات اقدام کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نباید به بخش فرهنگ و هنر تنها به عنوان یک بخش هزینهبر نگاه کرد بلکه باید با برنامهریزی برای بهرهگیری از آن در حوزه اقتصادی و حمایت لازم از فعالان آن اقدام جدی انجام داد.
صالحی با اشاره به اینکه هماکنون حدود ۳۰۰ هزار نفر در کشور فعالانه در فعالیتهای فرهنگی و هنری مشارکت دارند آن را یک ظرفیت بسیار مهم و با ارزش دانست که باید زمینه حمایت و رسیدگی به آنها را بر اساس طرح مدون و عنایت به اقتصاد فرهنگ و هنر لحاظ کرد.
وی تصریح کرد: کارآفرینی در حوزه فرهنگ و هنر با ایجاد زیرساختهای مناسب و همچنین ارائه تسهیلات و سایر برنامهها موضوع مهمی است که باید بیش از گذشته مورد عنایت قرار گیرد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص عنایت لاز دارد.
در این نشست تعدادی از رئیسان انجمنهای فرهنگی و هنری به ضرورت حمایتهای مادی و معنوی و فراهم کردن زیرساختها و امکانات برای انجمنها تاکید کردند.
آمار سرانه مطالعات کشور
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیمایش های علمی متعددی با عناوین مختلف دارد که یکی از این پیمایشها در ارتباط با مصرف کالاهای فرهنگی است اما موج سوم این پیمایش هنوز منتشر نشده است.
سیدعباس صالحی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره میراث مکتوب رضوی که در خانه فرهنگ صدوقی برگزار شد با اشاره به اینکه یزد شهر دارالعباده، دارالعلم و دارالولایه است اظهار داشت: این شهر، شهر شهید صدوقی است، شهیدی است که پیشقراوال مباحث علمی، فرهنگی، و مذهبی و سیاسی یزد و کشور است.
وی به هفته کتاب اشاره کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیمایشهای علمی متعددی با عناوین مختلف دارد که یکی از این پیمایشها در ارتباط با مصرف کالاهای فرهنگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موج سوم این پیمایش که هنوز منتشر نشده، حوزههای مختلف مصرف کالاهای فرهنگی در کشور را بررسی میکند و طبعا علامتهایی به فضاهای فرهنگ و هنر و کسانی که در این حوزه تمایل تولید و مصرف دارند میدهد.
صالحی خاطرنشان کرد: نکته نخست در این پیمایش این است که میزان سرانه مطالعه در این کشور که با ۱۵ هزار و ۶۰۰ نمونه در کشور ایجاد شده، در هفته همان فضای یک ساعت و ۳۰ دقیقه و روزانه ۱۳ دقیقه از مجموعه کشوری است.
وی افزود: این آمار تقریبا مشابه آمار سال ۹۴ ما در ارزشها و نگرشهای ایرانیان است و هنوز مصرف کتاب و سرانه مطالعه ما به صورت میانگین تغییری نکرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: البته این مطلب در عین حالی که آمار خوبی نیست اما یک نکته خوبی هم دارد و با وجودی که در چند سال گذشته روند استفاده از فضای مجازی به شدت افزایش یافته، در طول این سالها رقم مطالعه حفاظت شده و رقم کمی هم پیشرفت داشته، نشان دهنده این است که مجموعه تحرکاتی که اتفاق میافتد، حداقل در صیانت از رقم موثر بوده است.
صالحی تاکید کرد: با این حال باید تلاشهایی صورت بگیرد که ما این رقم را ارتقا بدهیم ولی نباید تحرکات اتفاق افتاده را دست کم گرفت چرا که اگر نمیبود، در این چند سال فضای تحرک فضای مجازی میتوانست میزان مطالعه را به شکل قابل توجهی تنزل بدهد.
وی با بیان اینکه نکته دیگر این است که جریان مطالعه کتابهای الکترونیک رو به رشد است گفت: ۱۹ و دو دهم کل پاسخگویان در سوالهای صورت گرفته اعلام کردند که کتاب الکترونیک میخوانند در بین افرادی که اهل مطالعه بودند هم بیش از ۴۲ و ۴ دهم درصد اعلام کردند که این کتابها را میخوانند.
وزیر ارشاد در ارتباط با اینکه مردم چه کتابهایی می خوانند گفت: در کل پاسخگویان رمان و داستان ۱۶ و نیم درصد و در جمعیت کتابخوان، ۳۴ و چهار دهم درصد است و همچنان همان آمارهای پیشین ما که رمان و داستان هم در جمعیت کتابخوان و هم در جمعیت عمومی رقم اول را دارد، حفظ شده است.
صالحی تصریح کرد: عنوان دوم کتابهای دینی است که با ۱۰ و یک دهم درصد در میان کل پاسخگویان و ۲۱ و شش دهم در میان جمعیت کتابخوان است و پس از آن به عنواین دیگر از جمله کتابهای تخصصی و روانشناسی است.