سرویس استانهای هنرآنلاین: نشست اعضاء ستاد اجرایی سیزدهمین گردهمایی بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و اعلام برنامههای یادروز حافظ در شیراز با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، معاونین، روسا و کارشناسان و همچنین مدیر مرکز حافظشناسی و مسئولان دیگر بخشهای این برنامه برگزار شد و مباحث اجرایی، شیوه تبلیغات و اطلاعرسانی و تقسیمبندی مسئولیتهای هر برنامه در ایام سه روز برپایی این رویداد ادبی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
صابر سهرابی دبیر اجرای یادروز حافظ در جلسه یاد شده ضمن ابراز امیدواری از اینکه امسال، سه روز برنامه ویژه آیین یاد روز حافظ در شیراز شهر فرهنگ و ادب با رویکرد جدیدی توسط همکاری اعضاء ستاد برگزار خواهد شد؛ گفت: تلاش خواهیم کرد با همراهی اصحاب فرهنگ، ادب و هنر و سایر دستگاههای استان، در سال آینده اندیشهها و داشتههای ادبی حافظ را در قالب برنامهای به مدت یک هفته و در خور و شایسته این چیرهدستترین غزلسرای زبان فارسی، برگزار کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به در اختیار گذاشتن اکثر فضای تبلیغاتی شهر ازجمله بیل بردها، تلویزیون شهری و پخش زنده برنامه توسط صداوسیمای فارس و حضور مطبوعات و خبرگزاریها برای پوشش خبری اشاره داشت و افزود: همت و همکاری سایر دستگاهها، ادارات و نهادها باعث آن خواهد شد تا با اجرای برنامهها و فکرهایی نو، گامی و تلاشی نو در راستای اعتلای فرهنگ استان فارس و مراسمی چون بزرگداشت حافظ برداریم و آن را با شکوه لازم و در شان خودش برگزار کنیم.
مدیر مرکز حافظشناسی نیز در این نشست با بیان این که تلاش ما برای برگزاری متفاوت یادروز این شاعر بلندمرتبه در شیراز است، از حضور ١٠٠ سخنران و صاحب نظر حوزه زبان فارسی از دانشگاههای ترکیه، هندوستان، عراق، بوسنی و بنگلادش خبر داد و گفت: این جمع از صاحبنظران برای حضور در دو برنامه یادروز حافظ و همایش بینالمللی ترویج زبان و ادبیات فارسی میهمان شیرازیها خواهند بود.
کاووس حسن لی با بیان این که برنامههای یادروز حافظ و انجمن ترویج زبان و ادب فارسی از ١٨ لغایت ٢٠ مهرماه در نوبت صبح و بعدازظهر پذیرای علاقهمندان به حافظ و زبان فارسی خواهد بود، اظهارکرد: براساس سنت سالهای گذشته شب پنجشنبه نوزدهم مهرماه یاد غزلسرای بزرگ ایران را در جوار آرامگاه وی گرامی خواهیم داشت که در این برنامه، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور و مسئولان استانی، اساتید دانشگاهها و عموم مردم حضور خواهند داشت. به گفته وی اختتامیه این برنامهها نیز صبح جمعه ٢٠ مهرماه در تالار حافظ برگزار میشود.
این استاد دانشگاه شیراز در تشریح برنامههای این دوره از یادروز حافظ نیز گفت: برگزاری کارگاههای ادبی، نمایشگاه تازههای نشر در رابطه با حافظ، نمایشگاه خوشنویسی، گردش فرهنگی- سیاحتی از مکانهای دیدنی فارس و سخنرانی اساتید مدعو از جمله برنامههای است که تلاش میشود با اتکاء به آنها یادروزی متفاوت را شاهد باشیم.
حسن لی در بخش دیگری از سخنانش به معرفی میهمانان این دو رویداد پرداخت و گفت: به جز برخی از مدیران ارشد، بسیاری از استادان نامدار ایرانی و غیرایرانی به شیراز میآیند که از آن جمله میتوان به دکتر نوشآفرین انصاری، دکتر حجت ا... ایوبی، دکتر مهدی زرقانی، دکتر توفیق سبحانی، دکتر تقی پورنامداریان، دکتر پروین سلاجقه، دکتر علی اشرف صادقی، دکتر نصرت ا... ضرغام، دکتر مهدی محبتی، دکتر مهدی محقق، دکتر امیرعلی نجومیان، دکتر مهدی نوریان، دکتر محمدجعفر یاحقی، پروفسورخلیلویچ (بوسنی)، پروفسور وارتان وسکانیان(ارمنستان)، پروفسور ابوالکلام سرکار(بنگلادش)، پروفسور علی گزلیوز (ترکیه)، پروفسور نعمت ییلدریم(ترکیه)،پروفسورآذرمیدخت صفوی(هند)، پروفسور عینالحسن (هند) اشاره کرد.
دبیر علمی همایش بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی با اشاره به این که در برنامههای امسال از دو استاد پیشکسوت تجلیل میشود، گفت: در ادامه برنامهها برگزیده جشنواره رسالههای برتر نیز همزمان با مراسم اختتامیه در روز بیست مهر در تالار حافظ معرفی خواهد شد.
در ادامه این نشست، علی اکبر صیادکوه، مسئول اجرایی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی نیز با اشاره به این که گردهمایی ۱۸ الی ۲۰ مهر با حضور اندیشمندان، حافظ شناسان و علاقهمندان این شاعر نام آور در شیراز برگزار میشود، گفت: تعداد زیادی مقاله به همایش ارسال شد که این مقالات در پایگاه استنادی جهان اسلام موسوم به ISC در قالب ٣٠٠ مقاله در ٦ هزار صفحه نمایه میشود.
به گفته وی، براساس برنامهریزی انجام شده روز چهارشنبه هجدهم مهرماه مراسم افتتاحیه و یکی از نشستهای علمی یادروز حافظ از ساعت ٨ صبح تا ١٢ و نیم در باشگاه دانشگاه شیراز، خیابان ساحلی غربی برگزار خواهد شد. همچنین بعدازظهر چهارشنبه از ساعت ٢ و نیم تا ٦ و روز پنجشنبه از ساعت ٨ و نیم تا ٦ بعدازظهر برنامهها در پردیس ارم دانشگاه شیراز، در دانشکدههای الهیات و ادبیات ادامه خواهد یافت و در چندین سالن همزمان برنامههای علمی برگزار خواهد شد.
او گفت: پنجشنبه شب ١٩ مهر نیز ساعت ١٩ مراسم ویژه افتتاحیه یادروز حافظ در مجموعه حافظیه و در جوار آرامگاه این شاعر بزرگ برگزار میشود. روز ٢٠ مهر نیز با اجرای دو برنامه در تالار حافظ برنامههای این دوره پایان مییابد.
الهه بهرامی