به گزارش هنرآنلاین، مراسم رونمایی از کتاب "روزی روزگاری جنگی" نوشته مهدی قزلی با حضور یوسف امینی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان رضوی، سرهنگ کمالی، مسئول بسیج هنرمندان استان و جمعی از منتقدان و نویسندگان در کافه کتاب بازار کتاب مشهد برگزار شد. این اثر به همت کارگاه نشر سپیده باوران در قالب ١٣٧ داستان مینی مال به چاپ رسیده است.
مهدی قزلی نویسنده کتاب "روزی روزگاری جنگی" درباره آثار منتشر شده در حوزه دفاع مقدس گفت: بعد از این که جنگ تمام شد و رزمنده ها به شهرهایشان برگشتند روند جدیدی در ارائه روایت و انتشار داستان از جنگ به وجود آمد چرا که تا قبل از این روایت ها از طریق رسانه ها و به شکلی عمدتاً تبلیغی انجام می شد ولی پس از بازگشت رزمندگان توجهات به سمت دیگری از جنگ جلب شد. در آن زمان رزمندگانی که نسبتی با نوشتن داشتند حس کردند که باید واقعیت های دیگری از جنگ را در قالب خاطرات به رشته تحریر درآورند و در همان سال های ابتدایی اتمام جنگ دست به کار شدند و درست از همین زمان بود که ادبیات داستانی مرتبط با جنگ در کشور ما به وجود آمد.
در ادامه سید علیرضا مهرداد با بیان اینکه قبل از شلیک گلوله ها ادبیات دفاع مقدس شروع شد، گفت: اولین خاطره نوشته های جنگ با نوشته های لحظه های یک پاسدار در روزنامه منتشر شد.
وی ادامه داد: اولین رمانهای دفاع مقدس اوایل سال ۶۰ نوشته شد که رمان دفاع مقدس با رمان جنگ متفاوت است.
وی دهه هشتاد را اوج شکوفایی ادبیات دفاع مقدس در حوزه داستان دانست و تصریح کرد : در سالهای ابتدایی جنگ، رمانهای دهه شصت، رسالت ترغیب و ترویج دفاع را دارد و زبان شعاری و حماسی است اما در دهه های بعد، موضوعات جدیدی گسترش پیدا می کند که تکثر موضوعات بعد از جنگ، توسعه می یابد و سراغ مسایل انسانی می رود و سیاه نمایی و مظلوم نمایی هایی اتفاق می افتد.
در پایان این مراسم به حاضرین کتاب "روزی روزگاری جنگی " نوشته مهدی قزلی اهدا شد .