به گزارش هنرآنلاین، به نقل از روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، فیروز فاضلی به تاریخچه برگزاری برنامههای جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در استان گیلان اشاره کرد و گفت: این اداره کل، از سال ٨٥ تاکنون، چندین دوره جشنواره وبلاگ نویسی رضوی، نماز در آموزههای رضوی، جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاریها را برگزار کرده است که در سال ٩٦ نیز میزبان هفتمین جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در رسانههای کشور از سری برنامههای پانزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) بودیم.
وی ادامه داد: جشنواره امسال در بخش اصلی "مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری" و بخشهای "آثار رادیویی و تلویزیونی"، "شعر" و "بخش ویژه" برگزار شد که در مجموع، ١٤١١ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
فاضلی تصریح کرد: آثار ارسالی در بخش اصلی شامل ٣٩٧ اثر در رشته "تیتر"، ٦٨ "سرمقاله و یادداشت"، ١٠٧ "خبر"، ٧٩ "گزارش"، ٦٥ "مصاحبه"، ١٤٩ "مقاله" و ١١٤ "عکس" بوده است.
دبیر جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در رسانههای کشور با اشاره به اینکه در بخش آثار رادیویی و تلویزیونی این جشنواره ٨ اثر و در بخش شعر رضوی نیز ٢٩٤ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید، افزود: همچنین ٧ اثر برای بخش ویژه این جشنواره با محوریت "کرامت انسانی در آموزههای رضوی" ارسال شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اضافه کرد: در پایان نیز ٢٠ نفر برگزیده جشنواره به انتخاب هیئتداوران طی آیینی در تاریخ پنجم مردادماه ٩٦ همزمان با سومین روز از دهه کرامت با حضور جمعی از مدیران و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه کشور در حسینیه حرم مطهر سید جلالالدین اشرف (ع) - برادر امام رضا (ع) - در آستانهاشرفیه تقدیر شدند.
وی با اشاره به برگزاری موفق یازده دوره متوالی از جشنواره رضوی در گیلان ،اظهار کرد: برگزاری این جشنواره میتواند به شیوهای هنرمندانه در ترویج فرهنگ رضوی در جامعه مؤثر باشد.
تداوم جشنواره؛ همراهی هنرمندان
دبیر جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در رسانهها در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جشنواره امام رضا(ع) که با موضوعات فرهنگی، هنری و مذهبی بهصورت بینالمللی اجرا میشود به دلیل تداوم برگزاری و تنوع موضوعات، با مشارکت وسیع اقشار مختلف، محققان، نویسندگان به ویژه هنرمندان همراه بوده است.
فاضلی با این توضیح که این رویداد بزرگ برعکس تعداد زیادی از جشنوارهها که به یک برهه از زمان خاص تعلق دارند، هرساله با طرح و برنامههای جدید تکرار میشود، افزود: مکرر شدن برگزاری این جشنواره با پویایی همراه است. علاوه بر این اطلاعات زیادی در خصوص امام رضا(ع) و ابعاد مختلف زندگی گهربار ایشان در اختیار عموم قرار میگیرد و دستمایههای جدیدی جهت تحقیق و پژوهش ایجاد میشود.
وی بابیان اینکه فرهنگ و معارف رضوی زوایای مختلفی دارد که اینگونه جشنوارهها میتواند آن را در معرض دید اقشار مختلف جامعه قرار دهد، گفت: آثار مختلفی که بهواسطه این جشنواره تولید میشود در آشناسازی جوانان با انوار قدسی آن امام همام و ایجاد انگیزه برای تولید آثار مشابه و ابتکاری مؤثرند.
سهم استانهای مختلف در جشنواره
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با تأکید بر اینکه استانهای مختلف کشور هریک سهمی در برگزاری این جشنواره دارند و چهبسا که الفت فرهنگی نیز بین بخشهای مختلف جامعه ایجاد میشود، یادآور شد: فرهنگ رضوی و ابعاد معنوی امام رضا(ع) در تقویت باورهای دینی و فرهنگی بهویژه در میان نسل جوان مؤثر است.
فاضلی بابیان اینکه مشخصه اصلی مردم ایران، ولایت مداری و الگو گرفتن از ائمه اطهار(ع) است که مبلغان حقیقی اسلام ناب هستند، عنوان کرد: هرکدام از ائمه(ع) با استفاده از شیوههای ابتکاری در انتقال تعالیم و آموزههای اسلامی سهیم بودهاند. بااینحال حضور امام رضا(ع) در کشور عزیزمان سببساز تغییراتی شگرف در بخشهای مختلف جامعه و آشنایی مستقیم با منبع بیپایان علم و دانش و معرفت بوده است.
وی ادامه داد: آنچه در دوره کنونی مشهود است تمایل نسل جوان به یادگیری معارف الهی است که میتواند زمینهساز رشد فکری و معنوی آنها باشد.ائمه(ع) اسوه و الگوی اخلاقی و رفتاری جامعه هستند و ترویج ابعاد مختلف زندگی آنها میتواند جامعه را به نشاط معنوی لازم رهنمون سازد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه سیره عملی و علمی امام رضا(ع) مملو از مفاهیم باارزش و والایی است که میتواند برای همگان مورداستفاده باشد بهخصوص برای جوانانی که عطش مضاعفی برای یادگیری و پیروی از ائمه(ع) دارند، گفت: آنچه تحت عنوان سبک زندگی اسلامی به آن پرداخته میشود در احادیث و روایات مختلف از آن حضرت، مشهود است میتواند در نظاممند کردن تفکر جوانان مؤثر باشد و از بسیاری سرگشتگیهای نسل فعلی جلوگیری کند.
فاضلی در پایان خاطرنشان کرد: فرهنگ رضوی نسل حاضر را برای هر دوجهان آماده میسازد و معاد و معاش صحیح در آن کاملاً به همآمیخته است. در این فرهنگ بر روی اخلاقیات تأکید فراوان شده است و به جوانان میآموزد که هر کس خود را برای تربیت صحیح بهزحمت اندازد میتواند به آن دست یابد و به صراط مستقیم هدایت شود.