سرویس معماری هنرآنلاین: فدریکو بابینا معمار ایتالیایی که با ایده‌های جذاب در طراحی گرافیک هم شناخته ‌می‌شود، به‌تازگی مجموعه‌ای از پوسترهایش را به اشتراک گذاشته که به تعدادی از کارگردانان شاخص سینمای جهان اختصاص دارد. این پوسترها که در آرک دیلی، رسانه تخصصی معماری به نمایش درآمده، تجسم فدریکو بابینا از شهری خیالی، حاصل طراحی سینماگران نامدار جهان است. بابینا با این مجموعه در حقیقت نشان می‌دهد که اگر کارگردانان مطرح سینمای جهان معمار بودند، با چه سبک و سیاقی طراحی می‌کردند.

بابینا این مجموعه را "ARCHIDIRECTOR" یعنی ترکیبی از کلمه‌های معمار و کارگردان نام‌گذاری کرده و معتقد است کارگردانان در حقیقت معماران سینما هستند و سکانس‌های فیلم‌ها معماری، فیلم‌نامه‌ها ساختمان و ساکنان آن‌ها همان کاراکترهای فیلم‌ها هستند.

در این مجموعه ساختمان‌هایی که بیست‌وهفت کارگردان مطرح سینمای جهان می‌توانستندطراحی کرده‌ باشند، البته از دیدگاه بابینا به تصویر کشیده شده‌اند. از چارلی چاپلین و آلفرد هیچکاک و جرج لوکاس گرفته تا ویم وندرس و جیم جارموش، یعنی از سال‌های آغازین حیات سینما تا سینمای مدرن، نمایندگانی در این فهرست حضور دارند و بابینا با درنظرگرفتن مؤلفه‌های فیلم‌سازی هریک از این‌ها، مجموعه‌ای را که پیش رویتان است خلق کرده. حضور عباس کیارستمی در این فهرست هم نکته جالب‌توجهی است.

بابینا هیچ ترتیب خاصی برای این فهرست در نظر نگرفته و در حقیقت ایده اصلی او از کنار هم قرار گرفتن همه این طرح‌ها در کنار هم به‌عنوان شهر معماران سینما است که لطف خاص خود را پیدا خواهد کرد.

این گزارش را در سه بخش شاهد خواهید بود و اینک بخش اول طراحی‌های فدریکو بابینا پیش روی شما است.

عباس کیارستمی به‌عنوان کارگردانی که در طول دوره فیلم‌سازی‌اش به افتخارات زیادی ازجمله دریافت نخل طلای جشنواره کن نائل شده، یکی از کارگردان‌های موردنظر بابینا در این مجموعه است. به نظر می‌رسد، بابینا در این طرح نمایی مشهور از فیلم "خانه دوست کجاست" را به‌عنوان یکی از المان‌های شاخص سینمای کیارستمی در راه‌پله ساختمان بازنمایی کرده است.

جرج لوکاس به‌عنوان یکی از نمایندگان شاخص ژانر علمی تخیلی سینما هم در این مجموعه دیده می‌شود. با در نظر گرفتن اینکه بیشترین شهرت لوکاس با سری فیلم‌های "جنگ‌های ستاره‌ای" پیوند خورده، واضح است که بابینا هم در فضایی مشابه با این فیلم‌ها طراحی ویژه این کارگردان را تجسم کرده است.

فریتس لانگ به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین نمایندگان سینمای اکسپرسیونیسم در این مجموعه حاضر است. بابینا طراحی مختص به این فیلمساز را بیش از هر چیز منطبق با طراحی‌های صحنه تأثیرگذار این مکتب سینمایی در نظر گرفته است.

طراحی بابینا از ساختمانی که دیوید لینچ می‌توانست بسازد، بازهم شاخصه‌های اصلی سینمای او را بازتاب می‌دهد. فضای پر رمز و راز و البته بعضی از مشخصه‌های معماری و فضای شهری آمریکای مدرن همان‌گونه که در فیلم‌های لینچ می‌بینیم، در این اثر نمود جالب‌توجهی دارد.

طرح مختص به تیم برتن هم تا اندازه زیادی فانتزی‌های ذهنی سینمای او را بازتاب می‌دهد.

و بالاخره آخرین طرحی که در بخش اول این گزارش می‌بینیم، به ژانگ ییمو فیلم‌ساز تحسین‌شده چینی که در اغلب فیلم‌هایش رگه‌هایی از افسانه‌ها و فرهنگ سنتی شرق‌ دور قابل‌مشاهده است، اختصاص دارد. همین مشخصه‌ها تااندازه‌ای در طرح بابینا مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام/