به گزارش هنرآنلاین، این فیلم در پنج اپیزود درباره‌ پنج نوع غذای ایرانی در هر اپیزود سعی می‌کند همراه کاراکتر‌ها و با استفاده از منابع آرشیوی و فضای موسیقایی به بخش‌هایی از پس زمینه‌های فرهنگی آن غذا در ایران نزدیک شود.

بنا بر این گزارش سپیده ابطحی پیش از این درباره‌ موضوع این مستند گفته بود: خوراک‌ها و فرهنگ غذایی هر جامعه‌ای می‌تواند شیوه‌های رفتاری، باور‌ها و پنداشت‌ها و انگاره‌های دینی ـ مذهبی مردم را بازگو کند. فرهنگ غذایی ایرانیان چیزی فرا‌تر از پخت و ترکیب انواع مواد غذایی است.

غذا‌ها در ایران تفاوت‌های قومی و جایگاه طبقاتی افراد را نشان می‌دهد و منش، خصلت و باورهای آن‌ها را باز می‌‌کند، بنابراین غذا‌ها می‌توانند به‌ طور نمادین و رمزی ساختار فرهنگی و انگاره‌های دینی ـ آیینی جامعه‌مان را با زبانی ویژه بازگو کنند.

فیلم مستند «پنج پرده در باب غذای ایرانی» به همت سایت رای ُبن مستند و با همراهی انجمن سینمای جوان دفتر قزوین، روز دوشنبه 4 دی ماه ساعت 19 به نمایش در می‌آید و پس از آن، نشست پرسش و پاسخ با حضور کارگردان و ابوالفضل سروش مهر به عنوان مجری و کارشناس برگزار خواهد شد.

لازم به ذکر است نمایش هفتگی فیلم‌های مستند در قالب برنامه به تماشای مستند دوشنبه هر هفته ساعت 19 در سینما مهتاب شهر قزوین برگزار می‌شود و ورود برای تمام علاقه‌مندان در این برنامه آزاد و رایگان است.

طرح، پژوهش و کارگردانی پنج پرده در باب غذای ایرانی را سپیده ابطحی، بر عهده دارد و کار تدوین را فرحناز شریفی به پایان رسانده است.

تصویر این فیلم از محمدرضا جهان‌پناه، صدا از امیر ترکمن، صداگذاری از مهرشاد ملکوتی و معصومه ابراهیمی نیز سرپرست پژوهش این فیلم مستند است.

نویسنده و گوینده گفتار این مستند الهه گلپری، دستیار کارگردان محمد زمانی و مجری طرح نیز امیرحسین ثنائی است.

تهیه‌کننده اجرایی این مستند مسعود امینی تیرانی بوده و محمدرضا شهیدی نیز تهیه‌کنندگی آن را بر عهده دارد.

انتهای پیام/