سرویس تجسمی هنرآنلاین: علی ندایی نقاش، طراح و مدرس هنر درباره این موضوع که جایگاه آموزشگاه‎‏‌ها در آموزش هنرهای تجسمی چگونه است به خبرنگار تجسمی هنرآنلاین گفت: آموزشگاه‎های هنری امروز همانند آموزش عالی جنبه‌ای سنتی پیدا کرده‎اند. در مقایسه این دو سیستم آموزشی باید گفت که دانشگاه با هر میزان کیفیت یا عدم کیفیتی که از آن برخوردار است برای کسی که قصد دارد به شکل حرفه‌‏ای به کار هنری بپردازد جنبه هویتی دارد. شما در دانشگاه درس می‌‏خوانید و مدرکی کسب می‌کنید که معرف شما است. از سوی دیگر در آموزشگاه‎‌ها همه هنرجویان لزوما نباید طراح شوند و افراد می‌‎توانند به کسب تجربیات هنری بپردازند.

وی ادامه داد: دانشگاه در واقع شناسنامه ماست و حضور در محیط آن به ما اجازه می‌‏دهد هم‎صنفان خود را بشناسیم، در مقابل آموزشگاه‎های هنری با آموزش‌های بیشتری که به هنرجویان می‌‏دهد شعور بصری آنان را بالا می‌‏برد. این ویژگی متفاوت دانشگاه و آموزشگاه‎های آزاد اگر در کنار هم قرار گرفته و یکدیگر را تکمیل کند برای آموزش هنری می‌‏تواند بسیار مفید باشد.

ندایی با بیان این موضوع افزود: فروش آثار هنری و بهبود اقتصاد هنر تازه برای ما معنا شده است و افرادی که باید در این زمینه فعالیت کنند کم‎تعداد هستند اما در حقیقت آن رونقی که امروز در بازار هنر وجود دارد را مدیون کسانی هستیم که پس از تحصیل یا آموزش در رشته‎های هنری به دنبال هنرمند شدن نرفته و با بهره‌گیری از سواد هنری خود در حوزه اقتصاد هنر فعالیت می‌‏کنند.

این مدرس هنر با بیان اینکه هنرجویان با حضور در آموزشگاه‎های خصوصی می‌‏توانند تبدیل به هنرمندان خوبی شوند ادامه داد: در شرایط کنونی افراد بسیاری برای آموزشگاه مجوز گرفته‎اند، این افراد باید برای آموزش هزینه ‏کنند و به علاوه به جذب هنرجو نیز بپردازند. به نظر من وجود این تعداد آموزشگاه بد نیست به شرطی که در محیطی هماهنگ و با شیوه درست کار کنند.

ندایی با بیان اینکه بسیاری از هنرجویان با اهداف اقتصادی به آموزشگاه‎‌ها مراجعه می‌‏کنند اظهار کرد: به دلیل رونقی که در بازار هنر وجود دارد بسیاری از رشته‌های تحصیلی دیگر مثل معماری یا حتی ریاضی به سراغ آموختن هنر می‌‏روند تا نقاش شوند و کار‌هایشان را بفروشند. به عنوان یک مدرس چنین رویکردی از سوی من پذیرفته نیست و به همین دلیل برای آموزش نقاشی با هنرجویان مصاحبه می‌‏کنم و اگر متوجه شوم که متقاضی، شرایط تبدیل شدن به یک هنرمند نقاشی را ندارد او را نمی‌‎پذیرم.

وی ادامه داد: شاگردان من تا ۵ سال اجازه برگزاری نمایشگا ندارند، آن‌ها آنچه در دانشگاه آموخته‎اند را طبقه‎بندی می‌‏کنند و پس از آنکه همه چیز را به درستی آموختند اجازه خواهند داشت برای برگزاری نمایشگاه اقدام کنند.

این هنرمند طراح و نقاش همچنین گفت: به سهم خودم در زمینه آموزش هنر متعهدانه کار می‌‎کنم زیرا معتقدم شاگردان من آبرو و اعتبار من هستند و باید به خوبی آموزش ببینند.

انتهای پیام/