سرویس معماری هنرآنلاین: یک تیم طراحی دانشجویی از کشور ترکیه با کانسپت برج بابل در مسابقه طراحی سکونتگاههای پس از جنگ شرکت کردهاند.
در این برج بابل جدید واحدهای مسکونی خوشههای متصلی را شکل دادهاند. در این ایده پردازی مجموعه واحدها یک کولونی را شکل داده که تمام امکانات رفاهی را در یک ساختار گسترده برای ساکنین فراهم میکند.
طراحی مفهومی و جاهطلبانه این گروه از یک برج مدرن که بر اساس فرمی باستانی و تاریخی ارائه شده، نشان از جسارت و بینش آیندهنگر آنها دارد. این مفهوم شهرسازی باستانی با رویکرد مدرن اهمیت تفکرات باستانی را در معماری امروز به نمایش میگذارد.
برج بابل ساختمانی است که در متون باستانی و سفر پیدایش به آن اشاره شده است. هم اکنون این برج نابود شده است.
در سفر پیدایش، داستان برج بابل به عنوان افسانه اصلی علت پیدایش زبانهای مختلف دانسته میشود. طبق این داستان، پس از سیل عظیم، مردم به یک زبان صحبت میکردند. آنان به سمت شرق حرکت کردند و به سرزمین شنعار در بابل رسیدند. در آنجا، آنان توافق کردند که برجی بلند بنا کنند تا به بهشت برسند.
در سال ۱۸۹۸ میلادی "رابرت کلدوی" باستانشناس آلمانی، در حدود ۹۰ کیلومتری جنوب شهر بغداد و در سواحل فرات جستجو در پی یافتن ویرانهها و بقایای شهر غرق شده بابل را آغاز کرد . از این بنای عظیم تعدادی از پایههای اصلی آن به جای ماندهاست. تا پیش از حفاریها و کاوشهای باستان شناسان افسانهها و تصورات گوناگونی در مورد برج بابل وجود داشت. بر پایه برخی گمانهزنیها برج بابل احتمالاً یک زیگورات برای نیایش مردوک بوده است.
منبع: دیزاین بوم