سرویس سینما هنرآنلاین: این فیلم سینمایی در سال جاری میلادی 2016 ساخته شده و در تولید و تهیه آن، بانو هند صبری بازیگر مشهور تونسی مقیم قاهره مشارکت داشته و سرمایه‌گذاری کرده است. همچنین دو تن از سوپر استارهای مشهور سینما و تلویزیون تونس به نام‌های محمد علی بن جمعه و هشام رستم، نقش‌های اصلی را در آن بازی کرده‌اند.  

فیلم "زهره حلب" برنامه افتتاحیه اولین روز بیست و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی سینمایی قرطاج بوده که در 28 اکتبر گذشته در تونس آغاز گردید، و مورد استقبال منتقدان و کارشناسان امور سینمایی دنیای عرب قرار گرفت.   

نظر به این که تونس اولین کشوری بود که به علت وجود فقر شدید و بیکاری، قیام‌های بهار عربی در سال 2010 میلادی از آن شروع شد، و بر حسب آمار سازمان‌های بین‌المللی، اکثریت افراد مسلح و مزدوران وابسته به گروه‌های تروریست تکفیری داعش و النصره که بر ضد دولت سوریه می‌جنگند، تابعیت تونس را دارند، اقدام رضا الباهی برای ساخت و نمایش فیلم سینمایی "زهره حلب" اقدامی روشنگرانه به منظور جلوگیری از فرار پسران و دختران تونسی برای پیوستن به گروه‌های ترویستی و کاستن از آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن است.

کارگردان به منظور جلب توجه افکار عمومی به تراژدی دراماتیک فرار جوانان تونسی، از داستان واقعی یک خانواده سه نفره هموطن خویش فیلمنامه تهیه کرده و فیلم (گل حلب) را ساخته است. پدر خانواده هنرمند مجسمه‌ساز است که هشام رستم نقش او را بازی می‌کند. مادر هم پرستار آمبولانس یک شرکت بخش خصوصی است، که هند صبری نقش او را ایفا می‌کند.  

photo_2016-11-26_10-29-16

پدر و مادر پس از بازگشت از فرانسه به اتفاق مراد یگانه پسر 18 ساله‌شان از یکدیگر جدا می‌شود، و این جوان که عاشق موسیقی است و سال آخر دبیرستان را پشت سر می‌گذارد، دچار سرگردانی و افسردگی، و سرانجام گرفتار گروه‌های تندور افراطی می‌شود. مراد بیدرنگ گیتار و سایر وسایل موسیقی خود را خرد می‌کند و همه وقت خود را به شنیدن سخنان سردمداران گروه‌های افراطی اختصاص می‌دهد. لباس افغانی به تن می‌کند، و به محافل و مجالس شیوخ وهابی راه پیدا می‌کند و سرانجام او را به سوریه اعزام می‌کنند، و تحویل جبهه النصره می‌دهند. 

سلمى مادر مراد پس از آگاهی از سرنوشت پسرش، تصمیم می‌گیرد به سوریه برود، تا شاید بتواند او را به تونس بازگرداند. سلمی با تماس با محافل نزدیک به گروه‌های مسلح و به بهانه علاقه‌مندی برای شرکت در عملیات جهادی به جبهه النصره در سوریه می‌پیوند و در اولین عملیات مسلحانه به اسارت یک گروه مسلح رقیب در می‌آید، و مورد تجاوز و آزار و اذیت جنسی قرار می‌گیرد، و سرانجام به صورت اشتباهی و ناخود آگاه به ضرب گلوله پسرش مراد به قتل می‌رسد.

رضا الباهی درباره دلایل ساخت فیلم سینمایی "زهره حلب" اعلام کرده که هدف از آن قدردانی از زنان تونسی است که برای نجات جوانان کشورشان در برابر گسترش دامنه حضور جریانات اسلام‌گرای افراطی مبارزه می‌کنند. این فیلم بیانگر وضعیت هولناکی است که در چند سال گذشته گریبانگیر تونس و تعدادی از کشورهای عربی شده است. زیرا گروه‌های مسلح افراطی، به نام اسلام افراد بی‌گناه را قتل عام می‌کنند و سینماگران وظیفه دارند، عملکرد آن‌ها را رسوا نمایند. جوانانی که از تحصیل علم و خانواده چشم‌پوشی کردند، ضمن این که فریب خورده هستند، جنایتکار هم می‌‌شوند.    

رضا الباهی کارگردان تونسی در طول نیم قرن گذشته ده‌ها فیلم سینمایی در زمینه‌های اجتماعی از جمله "شمس الضباع"، "صندوق عجب" و"شامبانیا مرّه" ساخته است.

photo_2016-11-26_10-29-24

لازم به یاد آوری است دولت‌هایی که پس از سرنگونی رژیم زین‌العابدین بن علی، قدرت را در تونس به دست گرفتند، با سوریه قطع روابط سیاسی کردند و میزبان کنفرانس بین‌المللی دوستان سوریه بودند، نقش بسزایی در اعزام افراد مسلح تونسی به سوریه ایفا کردند. این افراد در صورت پایان یافتن بحران سوریه، عامل تهدید جدی برای جامعه تونس خواهند بود.