سرویس تجسمی هنرآنلاین: مسعود مومنها هنرمند عکاسی است که آثار او با عنوان "شهرکهای برنجی" این روزها در گالری طراحان آزاد به نمایش گذاشته شده است. او درباره این نمایشگاه به خبرنگار تجسمی هنرآنلاین گفت: در این نمایشگاه ۱۰ عکس به نمایش گذاشته شده که بیشتر آنها اسلاید و چند عکس آن دیجیتال است.
وی درباره ایده نخست این مجموعه نیز اظهار کرد: نخستین چیزی که در مورد این نمایشگاه به ذهن من رسید عنوان "شهرکهای برنجی" بود که در مواجهه با شالیزارهایی که در حال تبدیل به ویلا هستند در ذهنم نقش بست. البته این مجموعه رویکردی صرفا مستند اجتماعی ندارد و من بیشتر با دیدی معاصر روی آن کار کردهام. اگر قرار بود تنها نگاه مستند اجتماعی باشد فضا از این تیرهتر میشد اما در این عکسها زیبایی محیط کاملا قابل تشخیص است. اما دیوارهایی که در این عکسها دیده میشود موجب میشود که شما علاوه بر زیبایی آسمان و سبزی محیط زشتی را نیز احساس کنید.
این هنرمند همچنین گفت: در همه کشورها برای تفریح مردم نیاز به جای خاصی ندارند مکانهای عمومی برای این کار وجود دارد در حالی که بسیاری از آنجا که از تمولی برخوردار هستند احساس میکنند که حتما باید ویلایی از آن خود داشته باشند و کشاورزان هم به دلیل پول زیادی که این افراد پیشنهاد میکنند به راحتی زمین کشاورزی خود را میفروشند، این موضوع باعث شده است که ما چشماندازهای خود را از دست بدهیم و در شهرهای شمالی تنها دیوار ببینیم.
مومنها با اشاره به این نکته که سعی کردم آنچه در این نمایشگاه ارائه میکنم یکدست باشد افزود: این مجموعه بسیار گسترده است و من عکسهای بسیاری از کلاردشت دارم که زشتی صرف و نابودی طبیعت را نشان میدهد. به علاوه عنوان نمایشگاه نیز برایم مهم بود و میخواستم عکسها صرفا درباره مزارع برنج باشد.
وی همچنین گفت: نکتهای که وجود دارد این است که در این مجموعه نمیخواستم از شیوه رایج مستند اجتماعی استفاده کنم. برای من مهم بود که ابتدا با ارائه شکلی از زیبایی مخاطب را آرام کنم تا پس از این آرامش با جنبه دردناک و زشت اصل کارها روبهرو شود.
این هنرمند عکاس درباره این موضوع که چرا در عکسهای او انسان حضور ندارد نیز بیان کرد: همانطور که در استیتمنت نمایشگاه آوردهام این تصاویر حاصل کار خود ما انسانهاست به همین دلیل نیازی نبود که خود انسان در این عکسها حضور داشته باشد و من ترجیح دادم مخاطب تنها با نتیجه کارهای خودش مواجه شود. افراد ابتدا به دلیل زیبایی محیط ویلای خود را در چنین مکانهایی ساختهاند اما به مرور آدمهای دیگر به چنین محیطی اضافه شدند و در نهایت یک محیط روستایی با چشماندازهای زیبا تبدیل به شهر شد.
مومنها در مورد رویکرد محیط زیستی خود نیز گفت: این عکسها خود میگویند که داستان از چه قرار است و من هم رویکرد محیط زیستی داشتهام اما سعی نکردم این موضوع را به شکل یک پیام مستقیم بیان کنم.
او همچنین در یادداشتی بر نمایشگاه خود نوشته است: "شالیزارهای برنج شمال ایران در حال حاضر با مرزبندی های جدید خود، نمایی عجیب به خود گرفته، نمایی که در طول تاریخ زراعی خود هرگز با آن آشنا نبود است. این عکسها چشمانداز امروزی این زمینهای طبیعی قطعه قطعه شده را به نمایش میگذارد. از آنچه برمیآید قرار است این قطعهها به ویلایی برای لذت مردم از طبیعت تبدیل شود. طبیعتی که دیگر نیست و این نبود حاصل کاری است که توسط خود مردم صورت گرفته است. و این آغاز پیدایش شهرکهای برنجی و پایان مزارع سبز برنج است."
مسعود مومنها متولد ۱۳۵۹ در تهران و فارغالتحصیل مهندسی کشاورزی است. او عکاسی را از سال ۸۲۱ و به ۲ورت خودآموخته آغاز کرده است.
نمایشگاه "شهرکهای برنجی" تا ۱۱ شهریور ماه در گالری طراحان آزاد به نشانی خیابان ولیعصر (عج)، خیابان فتحی شقاقی، میدان سلماس،پلاک۵ ادامه دارد.
انتهای پیام/